Вежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата

...
Вежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата
Коментари Харесай

Рашидов дари картини от 18-и и 19-и век на художествената галерия в Пловдив

Вежди Рашидов  Вежди Рашидов Вежди Рашидов е български ваятел, министър на културата в кабинета на Бойко подари 15 произведения от персоналната си сбирка на Пловдивската градска художествена изложба. Произведенията са от Белгия, Холандия, Италия, Германия и Франция, като са основани през 18 и 19 век, оповестяват от екипа на скулптора.

Картините са към този момент във фонда на галерията и са подредени в една от нейните зали. “Обичам този град и имам вяра, че през днешния ден подарявам на Пловдив нещо хубаво. Аз съм правил и върша положителни неща. Апелирам положителното да ни сплотява и да намира почитатели ”, разяснява Рашидов. „ Днешното подаяние е скъпо за галерията и за Пловдив. То не е първото за нас - през 2019 година Вежди Рашидов  Вежди Рашидов Вежди Рашидов е български ваятел, министър на културата в кабинета на Бойко също ни подари скъпи западноевропейски произведения ”, разяснява шефът на галерията Красимир Линков.

На събитието при връчването на творбите е участвал и кметът на Пловдив Здравко Димитров. Той е припомнил за друго подаяние на Рашидов – на книги за Народната библиотека „ Иван Вазов “ в града.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР