Веднъж при едни стар мъдрец на вратата почукала млада непозната,която

...
Веднъж при едни стар мъдрец на вратата почукала млада непозната,която
Коментари Харесай

Неудобната Истина! Ето Защо Винаги, Когато Направиш Добро Някому Ни Се Връща Зло!

Веднъж при едни остарял влъхва на вратата почукала млада непозната,която заливайки се в сълзи,разказала на стареца своята история. “ Аз не зная по какъв начин да пребивавам “ с боязън продумала тя- “ през целия си живот съм се отнасяла с хората по този начин,както бих желала те да се отнасят с мен,винаги съм била откровена и съм им разкривала душата си.При всяка опция се стараех да правя положително,не съм очаквала нищо в подмяна.Винаги съм намирала метод да им оказвам помощ.Винаги съм го правила безплатно,а съм получавала в подмяна единствено подигравки и зло.Обидно ми е до болежка и съм доста огорчена от хората.Кажете ми,как да пребивавам? “

Мъдрецът я изслушал търпеливо и и споделил:

„ -Съблечи се чисто гола и излез по този начин на улицата. “

-Простете,но вие вероятно се шегувате.Или сте вманиачен.Ако направя това,аз незнам какво да чакам от минувачите.Още някой да ме наругае и да ме унижи. “

Мъдрецът станал,отворил вратата и сложил на един стол огледало.

Ти се срамуваш да тръгнеш гола по улицата,но за какво не се срамуваш да вървиш по света с открита душа като тази врата.Ти пускаш вътре всеки.Твоята душа е огледало,именно по тази причина ти виждаш отражението си в другите хора.Тяхната душа е цялостна със зло и безнравственост и тъкмо такава черна картина виждат и те,когато погледнат твоята чиста душа.Те не имат мощ и геройство да признаят,че ти си по-добра от тях и да се трансформират.За страдание това могат да създадат единствено смелите.

-И какво мога да направя?Как бих могла да променя обстановката,когато от мен нищо не зависи?- попитала хубавицата.

-Хайде,ела с мен,аз ще ти покажа нещо.Виж това е моята градина.От доста години обливам тези невиждано крависи цветя и се грижа за тях.Да ти кажа почтено в никакъв случай не съм виждал по какъв начин се отварят пъпките на цветовете.Всичко,което мога да видя е тези прелестни цъфнали цветя,които сменят цветовете и аромата си.

Деца,учете се от природата. Вижте тези прелестни цветя и правете като тях- отворете вашите сърца към хората деликатно и незабележимо,така че никой да не забележи това.Отваряй сърцето си пред положителните хора.Избягвай тези,които не те имат за нищо,късат листенцата ти и ги тъпчат с крайници.Тези хора още не са дорасли до теб,затова с нищо не можеш да им окажеш помощ.В теб те ще виждат единствено своето уродливо отражение.

В света има доста нечистотия и зло.Но този,който желае остава чист….

Бъди откровен и почтен пред себе си и пред другите.Винаги помни- не хвърляй бисери на прасетата.Това няма да донесе благополучие нито на тебе,нито на тях.

Сподели тази алегория с приятелите си./balnirokli
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР