Веднага след определението на Окръжен съд Добрич заявих, че нашето

...
Веднага след определението на Окръжен съд Добрич заявих, че нашето
Коментари Харесай

Цацаров: Започнаха консултации по договора за екстрадиция със САЩ


Веднага след определението на Окръжен съд Добрич заявих, че нашето предложение е по силата на член 20 от Договора за екстрадиция сред двете страни да стартират съвещания. От през вчерашния ден тези съвещания са факт. Това съобщи основният прокурор Сотир Цацаров пред Нова телевизия по отношение на това дали прокуратурата ще изиска ареста на петимата българи по проблема „ Желяз Андреев ”.

В тях участваха представители на Министерството на правораздаването и на Върховната прокуратура от наша страна и надлежно на Държавния департамент на прокуратурата на Флорида от американска страна. Не са налице предпоставките на контракта за краткотрайно задържане. Казано по различен метод, няма наложителен случай, както е в текста по самия контракт. Аз мисля, че по това имаме нужното схващане. Но резултатите ще бъдат оповестени малко по-късно, добави Цацаров.

По думите му съответното задържане на Желяз ще бъде избегнато.

„ Вторият стадий е обвързван неизбежно с екстрадиционно произвеждане всъщност, в случай че американската страна фактически предяви молбите за екстрадиция. На този стадий прокуратурата ще би трябвало да внесе настояванията в съда ”, добави Цацаров.

По думите му, с оглед условията за двойна наказуемост, каквато съществува по силата на контракта, предпоставките за екстрадиция не са налице. Аз имам вяра и в разсъдъка, и в правната подготовка на нашите съдии, добави Цацаров.

По случая „ Иванчева ”, основният прокурор разяснява, че прокуратурата е направила всичко допустимо, с цел да извърши своите отговорности по закон.

"Аз смятам, че сътрудниците ми си свършиха работата и изрично заставам зад тях. Обвиняемата трябваше съгласно условията на закона да участва на всички дейности по следствието, съответно на огледа и на претърсването на автомобила. Не мисля, че беше прекрачена границата. Беше спазен законът", безапелационен бе основният прокурор Сотир Цацаров.

Относно позицията на министър Екатерина Захариева за задържането на Десислава Иванчева, Цацаров съобщи, че за него било значимо да си обясни дали позицията й е била персонална или е била позиция на държавното управление и е получил отговор на този въпрос.

По мотив футболното безчинство на мача „ Левски ” - ЦСКА, на който полицайка пострада от хвърлена бомбичка, Цацаров съобщи, че ще бъдат въведени промени в Закона, регламентиращ наказванията за футболното безчинство, както и организацията на футболните срещи.

„ Трудно мога да приема насрочване на футболни мачове, което да блокира живота на цялата столица и да води до сходни ексцесии ”, съобщи Сотир Цацаров. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР