Вечното дерби “Левски” – ЦСКА снощи се превърна в своеобразен

...
Вечното дерби “Левски” – ЦСКА снощи се превърна в своеобразен
Коментари Харесай

Дербито се превърна в Биг Брадър

Вечното дерби “Левски” – ЦСКА нощес се трансформира в самобитен Биг Брадър. За дуела националния стадион хилядите по трибуните бяха следени под лупа с камери по финален вик на модата. Те излъчват и предават в 4К резолюция – за разлика от конфигурираните досега. С новата система за видеонаблюдение човек може да бъде разпознат от над 100 метра разстояние.

Новите камери обгръщат цялата повърхност на трибуните на „ Васил Левски “. Те подсигуряват да няма да има нито едно „ сляпо ” място. По време на мача камерите работеха като приближаването на облика беше 36 пъти. Освен това камерите могат да записват видео в същото качество и по този метод по-лесно могат да бъдат хванати възможните извършители.

Причината за по-строгите мери е случаят от предходната седмица, по време на дербито сред ЦСКА и „ Левски ”, довело до раняването на двама служители на реда. Решението за незабавното инсталиране на по-модерните камери беше взето на среща сред Министерство на вътрешните работи, спортното министерство, БФС и представители на клубовете. Работи се и по концепцията за въвеждането на поименни билети за футболните срещи, като по този начин ще се знае кой, къде се намира на стадиона.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР