Вечните шедьоври на виенската симфонична класика с Vienna Classic OrchestraНа

...
Вечните шедьоври на виенската симфонична класика с Vienna Classic OrchestraНа
Коментари Харесай

Вечните шедьоври на виенската симфонична класика с Vienna Classic Orchestra

Вечните шедьоври на виенската симфонична класика с Vienna Classic Orchestra
На 8 декември 2018 г, в зала 1 на НДК, продуцентска компания АРТ БГ дава началото на обичайна си и чакана с боязън коледна стратегия, с обилен концерт на Vienna Classic Orchestra, събрал в едно най-виртуозните симфоници на австрийската столица.

Дни преди най-светлия християнски празник и тъкмо в неговата атмосфера, безконечните шедьоври на виенската симфонична класика ще оживеят в сърцето на София и ще зарадват многочислените почитатели на класическата музика в града. В непредставян до този миг обилен коледен театър концертмайсторите на световноизвестния Vienna Classic Orchestra ще съберат в една стратегия най-обичаните мостри на една многолетна музикална традиция.

Vienna Classic Orchestra е учреден през 1998 година, когато най-значимите солисти на няколко типичен обединения във Виена вземат решение да слагат началото на най-елитния, първокачествен оркестър, който да очарова с виртуозните си осъществявания публиката по целия свят.

Една от смайващите черти на оркестъра е неговата еластичност – според от програмата, която извършва, той трансформира броя на на музикантите от струнен квартет през камерен състав до огромен симфоничен оркестър.

Както проличава от името му, във всеки звук и всеки подробност на оркестъра се открива неразривната му връзка с традицията на Виена. Всичките му членове получават образованието си във Виена и всички те работят в бароковия град с най-големите локални оркестри в продължение на доста години. В този град те се срещат за първи път и построяват една особена заварка, носеща неподражаемия дух на Виена.

Продължителните разработки по творбите на най-големите композитори на виенската класика дава съображение оркестърът да бъде озаглавен на този възвишен интервал на музикален напредък, отдавайки респект на Щраус, Ланер и Шуберт.

Тази несравнима атмосфера на най-висша приятност от шедьоврите, оценени високо от тогавашната виенска монархия, ще потопи феновете в зала 1 на НДК в един благороден празник на сетивата, който дълго ще помнят.

Концертът на Vienna Classic Orchestra е една превъзходна въведения към последващия величествен театър от специфичната коледна стратегия – грандиозния съветски Балет на лед, който ще се изяви ден по-късно, на 9 декември, още веднъж в зала 1 на НДК, с безспорната класика „ Лебедово езеро “.

Билети за концерта на Vienna Classic Orchestra са в продажба от Eventim онлайн и на касите в цялата страна на цени от 40 и 60 лева и ВИП места от 80 и 100 лева /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР