Вече ви информирахме, че през лятото в социалната мрежа TikTok

...
Вече ви информирахме, че през лятото в социалната мрежа TikTok
Коментари Харесай

Имате Hyundai или Kia: Как срещу 1000 лв. да предотвратите кражбата им

Вече ви информирахме, че през лятото в обществената мрежа TikTok се появиха клипове с указания за кражба на коли Hyundai и Kia. Инструкциите се трансфораха в един тип предизвикателство, което докара до вълна от обири на корейски коли, които производителят не можеше да предотврети.

Сега, в отговор на увеличението на броя на кражбите в Съединените щати, Hyundai пусна патентован комплект срещу кражба. Цената му, съгласно The ​​Drive, е 170 $ - към 340 лева по настоящия обменен курс. Има обаче измама - цената на монтажа все още не е ясна. Според някои сведения, тя може да надвиши цената на самия комплект към два пъти.

Комплектът срещу кражба, предопределен да спре лавинообразното повишаване на броя на кражбите на коли Hyundai и Kia, влезе в продажба от 1 октомври. Клиентите, които желаят незабавно да защитят транспортните си средства, са разкрили, че цената от $170 не включва монтаж.

Едно от представителствата на корейската компания споделя, че инсталирането може да отнеме 2.5 часа. Ако вземем поради, че те желаят приблизително $100 на час, тогава 2.5-часова работа може да коства към $300. Тоест, общата цена на комплекта с инсталацията евентуално ще надвиши $500 (почти 1 000 лева.).

Освен това Hyundai би трябвало да побърза да преоборудва транспортните си средства, създадени през интервала 2016 - 2021 година с физически ключове заради възходящия брой искове от притежатели. При тях липсва имобилайзер, което ги прави лесна цел за автокрадците спрямо други коли.

Зад Океана производителят се сплоти с американската полиция и раздава безвъзмездни ключалки за кормилото на притежателите на уязвимите коли. Според резултатите от първото полугодие продукцията на Kia/Hyundai води по обири, като най-крадени модели са Santa Fe. Tucson и Sorento.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР