Вече ви информирахме, че някои превозни средства Hyundai и Kia

...
Вече ви информирахме, че някои превозни средства Hyundai и Kia
Коментари Харесай

Ясно е защо автомобилите Hyundai и Kia се крадат най-лесно

Вече ви информирахме, че някои транспортни средства Hyundai и Kia са „ лесни цели “ за крадците на коли. Сега обаче Застрахователния институт за пътна сигурност в Съединени американски щати уточни точната причина за огромния брой обири на корейски коли.

Най-често автокрадците крадат Hyundai и Kia, създадени през интервала от 2015 до 2019 година, а повода е, че доста от тези коли не са оборудвани с електронен имобилайзер, който блокира системата за запалване при положение на кражба.

„ Нашите проучвания демонстрират, че след появяването на имобилайзерите броят на кражбите на коли понижава фрапантно. За страдание, Hyundai и Kia изостават от другите автомобилни производители, когато става въпрос за общоприетоо съоръжение на имобилайзерите, ” изяснява Мат Мур, старши вицепрезидент на Highway Loss Data Institute.

Много модели, създадени през посочените години, имат имобилайзери единствено в високите си равнища на съоръжение. В базовите и в междинните равнища на съоръжение те нямат имобилайзери, а това крадците го знаят чудесно. Проблемът към този момент е решен, тъй като от 1 ноември 2021 година корейските марки направиха електронния имобилайзер част от общоприетото съоръжение за всичките си транспортни средства.

Проблемът обаче си остава за колите, създадени и продадени без имобилйзери. Ако колата ви не е оборудвана с имобилайзер, специалистите поучават да я дооборудвате с спомагателна система срещу кражба: колкото по-дълго крадецът би трябвало да се оправя с електрониката, толкоз по-голяма е вероятността той да избра друга кола.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР