Вече тече подготовката за новия сезон на най-голямото кулинарно шоу

...
Вече тече подготовката за новия сезон на най-голямото кулинарно шоу
Коментари Харесай

Кои са новите звезди в Мастършеф?

Вече тече подготовката за новия сезон на най-голямото кулинарно шоу „ Мастършеф “. Осмият сезон на предаването ще стартира през есента, само че журито ще е напълно в нов състав. Зрителите отсега нататък няма да виждат татуирания готвач Петър Михалчев, както и Силвена Роу. Както първо „ Уикенд “ писа, техните контракти не са възобновени. На тяхно място ще виждаме началник Илиан Кустев, прочут от риалити шоуто „ Фермата “, началник Александър Таралежков и „ шефът на шефовете “ Явор Сарафов.

Сезон №8 на кулинарното предаване ще предложи на феновете „ нови съставки “, вълнуващи провокации и гладни за познания занимание готвачи, подготвени да черпят ентусиазъм от най-хубавите и да потвърдят, че са подготвени за купата „ Мастършеф на България “. Тази година от малкия екран са били безапелационни, че е време за смяна, свежи лица и рестарт на хитовото шоу. Петър Михалчев е приел умерено новината, само че колоритната Роу останала много сюрпризирана, тъй като към този момент се подготвяла за новия сезон на предаването.

Кариерата на началник Кустев, който някои познават от „ Фермата “, е забележителна и неслучайно той се постанова като едно от огромните имена в кулинарията у нас и по света. Като дете мечтае да стане футболист, само че любознанието го води в кухнята. Днес към този момент готви за държавници от ранга на турския президент Реджеп Ердоган и крал Чарлз III, както и за звезди от шоубизнеса като артиста Брад Пит. Професионалният път на Кустев е изпълнен с вълнуващи срещи и доста работа. Той получава изключителна „ полировка “ в 5-звездния хотел „ Риц “ в Лондон, където става част от екипа на именития началник Джон Уилямс. През 2016 година животът го води в Париж, където работи в заведения за хранене с три звезди „ Мишлен ”. Там има опция да практикува един до друг с ненадминатите началник Пиер Ганьер и Яник Алено, прочут като „ бога на сосовете ” в днешната съвременна френска кулинария. За своите 26 години професионален опит Илиан е съветвал и управлявал редица влиятелни заведения за хранене и вериги в България. Към момента той е кулинарен съветник и сътрудник във компания, чиято активност е ориентирана към търговия главно с млечни артикули. Шеф Кустев има славата на кулинарен експериментатор, чиниите му се отличават с изискан усет, а в тях участват най-различни артикули.



Шеф Кустев

Александър Таралежков е роден в София, само че още доста млад става жител на света. Едва навършил пълноправие се озовава в Лондон, където приключва компетентност „ Продуктов дизайн “ във висшето учебно заведение по изкуства „ Централ Сент Мартинс ”. Познанството на Александър с Каликста Киландър, която зарежда с продукцията си лондонски заведения за хранене, оставя мощен отпечатък в младия създател. Таралежков стартира да готви в нейните стратегии, а няколко месеца по-късно се открива на крайбрежието на Кент, където и сега развива кулинарната си процедура. В началото на 2021 година Александър основава „ Долма бар ” – място, което се отличава с истинска ресторантска идея и бързо се утвърждава като обичано на кулинарните критици и локалните посетители. Това предизвика интереса на международния частен членски клуб „ Сохо хаус ” през 2022 година В момента Таралежков споделя предписания за изявления на авторитетния в. „ Гардиън “ и работи интензивно върху първата си готварска книга, въодушевена от кулинарната му философия и присъщия му почерк, подбуден от балканската кухня.



Александър Таралежков
Явор Сарафов приключва право, само че бързо вижда, че няма да се занимава с правораздаване, а с храна. В казармата животът го среща с началник Виктор Ангелов, а близкото другарство прераства в партньорство в ресторант, а след това и във верига заведения за бързо хранене. Сега работното всекидневие на Сарафов се разпределя сред заведения за хранене, ръководство на парцели и вложения. Освен нюх за бизнеса, Явор има мощно развъртян усет на кулинарен специалист и критик, а кулинарните пътешествия са негова пристрастеност. Той обича да готви и опитва в кухнята, където има забележителни умения. За себе си твърди, че обича да пробва нови и разнообразни неща – от улична храна до гурме кухня, без значение къде и по кое време се намира. Освен кулинарен фен и сполучлив ресторантьор, Явор е и буен ценител на виното. За него то е море, в което на драго сърце открива нови усети, сортове и технологии.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР