Вече сме виждали електрически коли, електрически яхти, моторници и дори

...
Вече сме виждали електрически коли, електрически яхти, моторници и дори
Коментари Харесай

Електрически танкери ще зареждат с гориво други кораби в Япония

Вече сме виждали електрически коли, електрически яхти, моторници и даже фериботи, само че скоро ще проработят и два доста по-големи акумулаторни електрически кораби.

Става дума за танкер, който се назовава се e5. И най-интересното е, че ще се употребява за... снабдяване на стандартно гориво на други кораби, написа GreenTech.bg.

Танкерът е с дължина 62 метра и се създава по японския план e5 от консорциум компании за мореплаване и морски технологии. Партньорът по плана Asahi Tanker е направил поръчка за първите два танкера, които ще бъдат употребявани за доставка на гориво в Токийския залив. Kawasaki Heavy Industries е проектирала задвижващата система.

Всеки 499-тонен транспортен съд ще включва два набора от литиево-йонни акумулатори Orca ESS от 1740 кВтч, създадени от Corvus Energy, за общ потенциал от 3480 кВтч. Тези енергийни пакети ще зареждат моторите на две 300-кВт задвижващи устройства, осигуряващи круизна скорост от към 10 възела (19 км/ч).

E5 освен няма да създава нездравословни излъчвания, само че и безпрепятствено работещите му електрически мотори ще да основават по-малко трептения и по-малко звук от обичайните мотори, правейки изискванията на борда по-комфортни за екипажа. Освен това, при положение на естествено злополучие в региона на Токийския залив, корабът може да доставя електричество на спешните служби.

В момента двата електрически танкера са в развой на създаване от KOA Industry Co. и корабостроителницата Imura. Плановете плануват първият транспортен съд да влезе в употреба някъде през идната година, а вторият да последва през 2023 година.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР