Вече сме във фазата на отрицанието, която е свързана с

...
Вече сме във фазата на отрицанието, която е свързана с
Коментари Харесай

Психолог: Все повече хора в България не вярват в опасността от коронавируса

" Вече сме във етапа на отрицанието, която е обвързвана с неодобрение и отчаяние и обезверяване. Следващата фаза е на възобновяване - хората стартират да извличат и положителен опит от това, което се е случило, и стартира да се приспособява към обстановката, в която се намира ". Това сподели пред БНР Елена Пенчева - член на Секцията по спешни интервенции на Дружеството на психолозите в България, в коментар на социологически данни, с подред които от ден на ден хора в България не имат вяра в заплахата от ковид.

" Някои хора развиват нараснала сензитивност, покачва се тревогата им и могат да стигнат до депресии. Други хора неумишлено стигат до цялостното отричане на заплахата, с цел да запазят душeвността си. Тогава стартира да се неглижират ограниченията, които би трябвало да съблюдаваме, с цел да се понижи разпространяването на болестта. Кризата е продължителна и не е обвързвана единствено с заплахата за здравето ни, само че и със обществените ни функционалности ", изясни психоложката.

В предаването " Преди всички "  Елена Пенчева разяснява, че когато има рецесия и нещо, което ни заплашва, организмът се активизира, с цел да се оправи. По думите ѝ по този начин работи и страната:

" Мобилизират се всички структури. Ние обаче не можем да действаме в оптималната степен на готовност дълго време, по този начин е и на физическо равнище ".   

Според психоложката доста хора към този момент са се научили да се защищават и да споделят в новата обстановка.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР