Вече са ясни резултатите от изборите на 2 октомври, след

...
Вече са ясни резултатите от изборите на 2 октомври, след
Коментари Харесай

Вижте кои са партиите, които взимат най-малко гласове от вота

Вече са ясни резултатите от изборите на 2 октомври, откакто ЦИК ги разгласи при 100 % обработени секционни протоколи. Знае се кой с какъв брой влиза в Народното събрание и, че кабинет мъчно ще се образува при дадените пропорции.

Естествено, фокусът е върху седемте партии, които влизат в 48-ото Народно заседание - ГЕРБ, Политическа партия, Движение за права и свободи, Възраждане, Българска социалистическа партия, Демократична България и Български напредък. До дъното на таблицата, в случай че се изразим на футболен диалект, обаче съвсем никой не стига.

Кои са партиите, които са получили най-ниска поддръжка на изборите?

Абсолютният първенец в обратна посока е партията, която през предходната година влезе в ролята на мандатоносител на политическия план " Българско лято " на предприемача заточеник Васил Божков. Става дума за Българско национално обединяване (БНО). Формацията с водач Георги Георгиев - Готи е получила всичко на всичко 1671 гласа.

Готи в действителност е с богат политически опит - пробвал се е на предходни избори за кмет на София, за парламентарист и даже за президент на републиката. На един от предизборните си плакати даже театралничи чисто гол с тиква, прикриваща срамотиите му. И това обаче не оказа помощ да реализира добър резултат.

Подкрепата за БНО в проценти е равна на нищожните 0,07 %. Също толкоз получават и още две партии, само че с малко повече безспорни гласове. Това са партиите Правото и Български народен съюз. За първата са дали своят вот 1758 души, а за втората 1850.

Смешно ниска е поддръжката и за партии като Народна партия истината и единствено истината, БТР, Национално придвижване Единство, НФСБ на Валери Симеонов и МИР на Симеон Славчев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР