Вече са ясни десетимата най-добри спортисти на България за 2017

...
Вече са ясни десетимата най-добри спортисти на България за 2017
Коментари Харесай

Десет спорта в спор за №1 на 2017 г.

Вече са ясни десетимата най-хубави спортисти на България за 2017 година Организаторите на допитването за „ Спортист на годината “ от „ Нове холдинг “ оповестиха отличниците в родния спорт за последните 12 месеца. Те бяха избрани след гласоподаване, в което участваха 145 публицисти. Десетимата (по азбучен ред) са Александър Везенков (баскетбол), Антъни Иванов (плуване), Боян Петров (алпинизъм), Владимир Илиев (биатлон), Владимир Далаклиев (таекуондо), Григор Димитров (тенис), Даниел Асенов (бокс), Невяна Владинова (художествена гимнастика), Радослав Янков (сноуборд), Тихомир Иванов (лека атлетика). Любопитно е, че в другояче не доста сполучливата година за родния спорт в челната десетка има представители на 10 разнообразни спорта. За пръв път от 2004-а няма герой.

Като любимец №1 за званието се обрисува Григор Димитров, който към този момент един път бе избиран за най-хубав (през 2014-а). Тогава обаче асът не дойде за церемонията, а вместо него на сцената се появи холограма. Организаторите се надяват този път Гришо да почете събитието, само че към момента няма удостоверение от негова страна.

През годината тенисистът завоюва 4 трофеи, в това число една от сериите „ Мастърс “ (в Синсинати) и от АТП финалите в Лондон в края на сезона. Хасковлията приключи годината на 3-о място в ранглистата – връх в историята на българския тенис. Единствено Мануела Малеева е стигала до такова класиране (февруари 1985-а), само че не е финиширала сезона на същата позиция.

Другата сериозна кандидатура е на сноубордиста Радослав Янков, който приключи втори в генералното класиране в паралелните дисциплини за Световната купа и взе дребния бистър глобус в паралелния великански слалом. През годината и двамата зарадваха българската аудитория с победи вкъщи, освен това в разстояние на няколко дни. На 3 февруари Янков завоюва първия старт в Банско (ПГС), а на 12-и Димитров победи с купата на „ София Оупън “ в „ Арена Армеец “.

Само 3 пък са спортовете, показани в топ 5 за „ тим на годината “. Волейболът взе участие с три отбора – националният тим за дами до 23 година (бронзов орден от международното състезание в Словения), националният тим за дами (класирал се за международното състезание догодина) и женският отличник „ Марица “ (Пловдив), който откри място в групите на Шампионската лига. В петицата е и футболният „ Лудогорец “, който за 6-и следващ път завоюва купата в Първа лига и мина груповата фаза на Лига Европа. Фаворит обаче е националният отбор по художествена гимнастика, който направи суперуспешна година в актуализирания си състав и приключи със сребърни медали в многобоя на международното състезание в Пезаро (Италия).

В категорията „ състезател с увреждания “ пък в топ 5 попаднаха Ася Бурова (канадска борба), Денислав Коджабашев (тенис на маса), Иван Стоилов (борба типичен стил), Радослав Златанов (лека атлетика) и Ружди Ружди (лека атлетика).

Къде ще отидат премиите ще стане ясно едвам на стилна гала на 19 декември. Тя е от 20,30 часа в „ Рейнбоу Плаза “, проведена е от „ Нове АД Холдинг “, а публични спонсори са „ Еврофутбол “ и „ Мтел “. За пръв път водещи ще бъдат две дами – спортът ще бъде показан от последната ни олимпийската шампионка в леката атлетика Тереза Маринова, а шоубизнесът от поп звездата Люси Дяковска. На сцената ще им партнират Brazz VilliDJ – най-популярният брас колектив в България – изтъкнати и интернационално приети музиканти, под управлението на Вили Стоянов и Михаил Йосифов. Освен тях на сцената ще се изявят и родните поп звезди Поли Генова, Михаела Филева и Кристиян Костов със особено аранжирани за събитието осъществявания. По случай юбилейното издание на анкетата, тазгодишната гала ще бъде отдадена освен на достиженията на спортистите, само че и на техните фамилии – неразделната част от всеки реализиран триумф на наградените. За тези, които нямат опция да участват онлайн шоуто ще бъде излъчено онлайн по Българска национална телевизия, Българска национална телевизия HD и Дарик радио.

Оспорвана борба при треньорите в анкетата на “Труд”

Незапомнено оспорвана е конкуренцията в 34-ата анкета на в. „ Труд “ за Треньор на годината. 43 редакции гласоподаваха в допитването и дефинираха петимата най-хубави в специалността за 2017-а. Ппо азбучен ред това са Антонина Зетова (волейбол), Весела Димитрова (художествена гимнастика), Георги Атанасов (сноуборд), Дани Валверду (тенис) и Станимир Стоилов (футбол).

Зетова бе отпред на националния тим за дами до 23 година, който завоюва бронз от международното състезание в Словения, а Димитрова пък изведе новите „ златни девойки “ до второто място в света в Пезаро.

Георги Атанасов и Дани Валверду стоят зад триумфите на най-изявените ни самостоятелни спортисти пред годината – Радослав Янков и Григор Димитров. Стоилов пък е вторият представител на Цар Футбол измежду номинираните във всички категории. Начело на казахстанския „ Астана “ той завоюва четвърта поредна купа в локалното състезание, класира отбора в груповата фаза на Лига Европа, където тимът му зае второ място и си обезпечи присъединяване в елиминациите на втория по мощ клубен шампионат в Европа.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР