Вече приключва Националната програма за на многофамилни жилищни сгради, която

...
Вече приключва Националната програма за на многофамилни жилищни сгради, която
Коментари Харесай

Петя Аврамова: Предвидили сме над 1,4 млрд. лв. за енергийна ефективност на жилищни сгради

Вече завършва Националната стратегия за на многофамилни жилищни здания, която е сполучлива и има както обществен, по този начин и стопански и екологичен резултат. Огромен е ползата към новата стратегия, която сме заложили в Националния проект за възобновяване и резистентност. Това сподели в предаването „ Офанзива “ министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова. Тя подсети, че са планувани над 1,4 милиарда лева за жилищни здания.
Тази ос от Плана ще започва с към този момент подадените планови оферти на притежателите, които са положили старания и са подали документи в Българската банка за развиване, както и по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “. Новото е, че ще могат да аплайват и еднофамилни здания.
 Аврамова: Над 140 км третокласни пътища са рехабилитирани по Оперативна програма „ Региони в напредък “ през 2020 година Аврамова: Над 140 км третокласни пътища са рехабилитирани по Оперативна програма „ Региони в напредък “ през 2020 година
Над 140 км третокласни пътища са рехабилитирани през 2020 година с към 131 млн. лева от Оперативна стратегия „ Региони в напредък “...
Министър Аврамова разгласи, че автомагистрала „ Хемус “ е топ приоритет за държавното управление и е безпределно нужна за развиването на Северна България и за привличане на вложения. 2024 година е срокът за довеждане докрай на всички сектори. Усилено се работи и по Автомагистрала „ Струма “ - през март се чака да бъде продънен тунел „ Железница “. Работи се и по трасето преди тунела – на огромния виадукт, който се построява посредством потактово избутване, с цел да не се затваря придвижването под него. До края на тази година би трябвало да приключи строителството на правата Калотина – Драгоман от Автомагистрала „ Европа “. Изграждането на чакания от Северозападна България път Видин – Ботевград върви с положителни темпове, разяснява още министърът.
Вече имаме към 225 свлачища с построени контролно-измервателни системи, сподели министър Аврамова и добави, че сега Министерство на регионалното развитие извършва план за монтаж на такива системи на още 26 регистрирани свлачища. За срутищата ще се направи пилотен монтаж на сензори на огромни скални маси.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР