Вече повече от година шведски близнаци са разделени заради Ковид.

...
Вече повече от година шведски близнаци са разделени заради Ковид.
Коментари Харесай

Разделени от COVID-19 близнаци се срещат всяка събота на мост между Швеция и Норвегия

Вече повече от година шведски близнаци са разграничени поради Ковид. Единият живее в Швеция, другият - в Норвегия. Въпреки възбраната за пътешестване, двамата са намерили метод да се срещат всяка събота.

Столове за къмпинг, хладилни чанти с питиета и малко сандвичи вътре, термоси, норвежки и шведски флагчета и доста положително въодушевление. Всяка седмица тази сцена се повтаря на мост, който свързва Норвегия и Швеция. Там е мястото за среща на близнаците Ола и Понтус Берглунд.

"Не ни е разрешено да пресичаме границата. Трябва да съм на един метър от границата, а брат ми - на един метър от неговата страна. Всъщност ни разделят два метра ", споделя Ола.

Границата е маркирана с елементарна бяла линия и надписи на двете страни. Близнаците живеят на половин час път с кола един от различен, само че поради пандемията ходенето на посетители станало невероятно.

"Много е необичайно, само че става въпрос за нужда, за належаща нужда. Свикнали сме да се виждаме всяка седмица и искахме да продължим да го вършим. Пандемията не ни спря и за нас това е победа ", счита Понтус.

Именно по този начин, на остарелия мост, двамата отпразнували 72-ия, а след това и 73-ия си рожден ден, който е на 20 април.

"Всяка среща е дребен празник за нас. Живея самичък и да виждам Ола е доста значимо за мен. Иначе щях да се депресирам. Ние сме еднояйчни близнаци и по тази причина е доста тежко да ни разделят ", разяснява Понтус.

Вече повече от година, в слънце или в дъжд, братята близнаци не пропущат постоянната си среща на моста сред Швеция и Норвегия.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР