Вече не е ключовото това да затваряш, проверяваш, глобяваш. Ключовото

...
Вече не е ключовото това да затваряш, проверяваш, глобяваш. Ключовото
Коментари Харесай

Кунчев е утопист: Не затваряне, а съзнание!

Вече не е основното това да затваряш, проверяваш, глобяваш. Ключовото е в съзнанието на хората. Така главният здравен контрольор Ангел Кунчев изясни в студиото на Българска национална телевизия несъгласието да се стопира плановия банкет в лечебните заведения, а заведенията да работят.

Няма никаква логичност, съгласно Кунчев, да се пречи на естествения живот на хората в Търговище, където заболеваемостта е 42 на 100 000. " То и там ще се вдигне, неизбежно е ", призна обаче Кунчев и изясни, че разпространяването се дължи на английския вариант. Затова в този момент се разчита и на съвестта на хората.  " Ако хората работят рационално. "

В момента задачата е да се обезпечи запас на болниците и те да са подготвени да дадат лекуване на всеки един жител. Кунчев съобщи и че се ядосва на обвинявания и въпроси за върнати заболели - няма нито един пациент, който да не е получил незабавната помощ, от която се нуждае, по думите на инспектора.

Има смяна в клиничната картина на вируса - по-лесното разпространяване, визира необятно и младежите, както и започва като елементарен грип - хрема, болки в гърлото, изнемощялост.

COVID-19 тази година изтика грипа от терена на болесттите. Ангел Кунчев изясни, че това обаче е естествена наклонност - вирусите имат интерференция, потеглят при започване на сезона няколко варианта, един от тях набира скорост и изтиква всички останали, като остава главният извършител на сезонната зараза.

Неговите упования в дълготраен проект са такива и за самия ковид. Много е вероятно той да стане като сезонните грипове и да продължи да циркулира измежду международното население. Добрата вест е, че към този момент има матрица на ваксината и тя може да се усъвършенства бързо по отношение на новите разновидности.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР