Вече можем да си отдъхнем и както каза Световната здравна

...
Вече можем да си отдъхнем и както каза Световната здравна
Коментари Харесай

Проф. Тодор Кантарджиев: Вече може да си отдъхнем от COVID

Вече можем да си отдъхнем и както сподели Световната здравна организация краят на пандемията се вижда. Това разяснява съветникът по здравни въпроси на Столичната община проф. Тодор Кантарджиев пред Нова ТВ за ковид. По думите му Коронавирус вирусът е станал по-малко рисков и гибелен.
Прочетете още
„ Трябва обаче да се има поради, че всяка година имаме проблеми с респираторни инфекции през есенно-зимния сезон. Възпитаният и просветен човек съблюдава някои правила - проветряване в обществените места. Който не е сигурен в имунната си система, не е неприятно да носи маска. Много е значимо да съблюдаваме разпоредбите, тъй като ще се появят и други инфекции ”, добави той.

Адаптираните ваксини против COVID-19 построяват имунитет против класическия вид на вируса и против Омикрон, изясни още професорът.

„ Всеки, който има предходните ваксини, може да си сложи тази. Тя е единствено за бустер реимунизация. Осигурява под напрежение имунитет през идващите месеци ”, уточни Кантарджиев. И предложи имунизацията за хора със съпътстващи болести и с доста контакти.

Срещу грипа той изясни, че имунизациите към този момент са по аптеките. „ От другата седмица ще стартира имунизирането на 65-годишните ”, посочи той. Проф. Кантарджиев изясни, че може да си сложим приспособена ваксина против ковид и след към седмица - две и препарат срещу грип.

Първите признаци на грипа и ковид, които може да ни ориентират, са болките в гърлото. „ Тогава човек може да вземе лимон със сода. Има известна разлика в клиничния ход на двете болести. Но първо предписание - който е болен, да си стои у дома ”, моли професорът.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР