Вече имаме чувството, че сме в изолация от цяла година.

...
Вече имаме чувството, че сме в изолация от цяла година.
Коментари Харесай

Dolce & Gabbana с онлайн работилница - slava.bg

Вече имаме възприятието, че сме в изолираност от цяла година. Всъщност са минали единствено два месеца, само че положителната вест е, че нещата стартират да се трансформират. Постепенно се завръщаме към естествения си метод на живот, бизнесите отварят порти, а изключителното състояние скоро ще бъде отстранено.

Италия – страната в Европа, която беше най-сериозно ударена от ковид и наложи първа строгите ограничения, стартира да се разсънва, а нацията се пробва да възвърне духа си. Това обаче ще е малко мъчно, защото към момента не е открита ваксина за COVID-19 и пандемията не е свършила.

Затова се вършат редица проучвания и най-великите мозъци в света работят денонощно, с цел да измислят метод да се оправят със болестта. На помощ идват и дизайнерите Доменико Долче и Стефано Габана, които ще събират средства посредством нова самодейност. Въпреки че изолацията в Италия последователно ще се подвига, към момента е целесъобразно да се работи от у дома, в случай че това е допустимо.

В добавка към това, доста хора изпитват боязън да се качат на градски превоз или да се намират на място, заобиколени от навалица. Затова стоенето у дома ще продължи с цялостна мощ за част от обществото и Dolce & Gabbana желаят да трансфорат този интервал в малко по-приятен.

Известната фешън марка стартира онлайн работилница в Instagram, в която разнообразни актьори ще описват за живота и кариерата си, както и ще оферират изобретателни планове, които всеки може да прави със фамилията си вкъщи.

Разбира се, самодейността е с доброволческа настройка и ще приканва всеки, който гледа да подари средства към университета „ Humanitas “, който е отдаден на медицинските науки. Кампусът се намира в град Роцано, който е част от провинция Милано. Именно този район на Ломбардия беше един от най-засегнатите от пандемията.

Средствата ще отидат за проучвателен екипи, водени от професор Алберто Мантовани, които търсят ваксина против COVID-19. Доменико Долче и Стефано Габана поддържат университета от известно време и не престават да го финансират, макар финансовата рецесия и затварянето на магазините им по света.

„ Изправяйки се пред такава голяма покруса, всяко деяние може да наподобява нищожно, само че с помощта на професор Мантовани, разбираме, че даже един дребен жест може да изиграе голяма роля “, споделя Габана пред „ Vogue “.

Освен това дизайнерите се надяват и да насърчат повече хора да се извърнат към направата на разнообразни неща до момента в който са у дома. “Целта е да се завърнем към корените си, към нашата ДНК и към италианското произвеждане “, споделя Долче пред „ Vogue “.

Източник: tialoto
Снимка: БГНЕС
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР