Вече има партньор, който ще продава продуктите на българската винарна

...
Вече има партньор, който ще продава продуктите на българската винарна
Коментари Харесай

Български вина на Black Sea Gold излизат на пазара в Република Северна Македония

Вече има сътрудник, който ще продава продуктите на българската винарна " Черноморско злато " на пазара в Република Северна Македония. Това сподели ръководителят на Управителния съвет (УС) на Националната лозаро-винарска камара (НЛВК) в България и изпълнителен шеф и член на УС на българската винарна " Черноморско злато " (Black Sea Gold) - Поморие Йордан Чорбаджийски на особено събитие в Националния пресклуб на Българска телеграфна агенция в Скопие. Той добави, че Националната лозаро-винарска камара в България е почнала самодейност да работи със съседите от Северна Македония. Чорбаджийски смята, че българските виновност се възприемат сносно и се харесват на хората в Северна Македония.

" Надявам се да срещнем колкото се може повече наши клиенти тук. Надявам се повече мазета да стартират да продават вино и високоалкохолни артикули в Северна Македония, както и ще съдействувам за това виновност от Република Северна Македония да се нареждат още по-добре на българския пазар ", съобщи Йордан Чорбаджийски.

По думите му качеството на македонските виновност е на международно равнище. Затова той разчита на тясно партньорство и съдействие, тъй като по този метод и България, и Република Северна Македония ще се нареждат много по-добре на международния пазар.

Председателят на УС на НЛВК се надява до една седмица български виновност да бъдат в Северна Македония. Позиционирането им на пазара обаче изисква време. Затова той допуска, че до един-два месеца ще се оферират в заведенията за хранене и някои магазини. По негови наблюдения потребителите в Северна Македония доста харесват вино от вид Шардоне, Совиньон блан, както и Розе. Като цяло на пазара в Република Северна Македония ще бъдат внасяни обичайни сортове виновност от България, добави Чорбаджийски. В селекцията за Северна Македония е включена най-новата серия от портфолиото на винарната  - „ FIND ME ”, както и добре познатите на българския пазар “Salty Hills ” и “Verra Terra ”.

Посланикът на България в Република Северна Македония Ангел Ангелов благодари на генералния шеф на Българската телеграфна организация (БТА) Кирил Вълчев за силата, която посвещава на развиването на двустранните връзки сред България и Република Северна Македония. По думите му виното е " един мост, по който може това придвижване да стане ". Според него, в случай че успее да се направи пробив с българските виновност в Северна Македония, той ще е исторически. Българският дипломат увери, че България като посолство и дипломатическа работа ще направи всичко допустимо да подкрепи този развой, тъй като основно сега е, че всички интензивни диалози сред България и Република Северна Македония са свързани с общата концепция за " отварянето на двете страни една към друга ", главно в икономическата област. Именно производството на вино е една от тези благоприятни условия, означи Ангелов.

Генералният шеф на Българска телеграфна агенция Кирил Вълчев разгласи при започване на конференцията, че Агенцията стартира поредност от практични събития в Националния пресклуб на Българска телеграфна агенция в

Скопие под наименованието " Българска телеграфна агенция показва ". Идеята е Българска телеграфна агенция да показва разнообразни области, в които хората от България и Република Северна Македония да работят дружно. През тази седмица към този момент, с изключение на непрекъснати срещи на кореспондента на Българска телеграфна агенция Маринела Величкова с сътрудници от разнообразни медии в Република Северна Македония, имаше среща на двамата ръководители на Сметните покои на двете страни, които дадоха конференция в Националния пресклуб на Българска телеграфна агенция в Скопие. Днес ще бъдат показани две неща, които свързват България и Република Северна Македония. След събитието, отдадено на виното, следобяд ще бъде показано знанието, заяви Вълчев.

ЗА BLACK SEA GOLD Pomorie: BLACK SEA GOLD Pomorie е винарна, ситуирана в региона на Поморие, която създава виновност, ракия и винено бренди. Част от портфолиото на BLACK SEA GOLD Pomorie са сериите ракия “Бургас 63 “, бренди “BLACK SEA GOLD ”, както и серии виновност „ Pentagram ”, „ Salty Hills ”, “Villa Ponte ”, “FIND ME ” и други Винарната  започва своята история през 1924 година, когато в Поморие е учредена първата Лозаро-винарска кооперация " Димят ". Това са годините, когато се основават лозаро-винарските кооперативи и винопроизводството в България от малък частен бизнес се трансформира в същинска винарска промишленост, която през 60-те години слага България преди всичко в света по експорт на десертно грозде и на второ място по експорт на висококачествени бутилирани виновност в света.

ЗА НЛВК: Националната лозаро-винарска камара е единствената организация в България, която сплотява на професионална основа всички, заети в лозарството и винарството. Учредена е през февруари 2000 година Мисията на камарата е да пази професионалните ползи на своите членове, качеството, достоверността и произхода на виното.

Националната лозаро-винарска камара и нейните 6 районни звена са неповторими по своя юридически статут неправителствени организации, които са призвани да работят за развиването и конкурентоспособността на лозарството и винарството в страната. Лозаро-винарските камари издават документи за генезис на качествено вино и достоверност на гроздова ракия и бренди и образуват дегустационни комисии за осъществяване на наложителен органолептичен разбор. Националната лозаро-винарска камара изготвя тактика за развиване на лозарството, винарството и реализира политиката в този бранш.

Всички вести от категория.
Вижте всички от Standartnews.com
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР