Вече има партньор, който ще продава продуктите на българската винарна ...

Вече има партньор, който ще продава продуктите на българската винарна

Български вина на Black Sea Gold излизат на пазара в Република Северна Македония

Вече има сътрудник, който ще продава продуктите на българската винарна " Черноморско злато " на пазара в Република Северна Македония. Това сподели ръководителят на Управителния съвет (УС) на Националната лозаро-винарска камара (НЛВК) в България и изпълнителен шеф и член на УС на българската винарна " Черноморско злато " (Black Sea Gold) - Поморие Йордан Чорбаджийски на особено събитие в Националния пресклуб на Българска телеграфна агенция в Скопие. Той добави, че Националната лозаро-винарска камара в България е почнала самодейност да работи със съседите от Северна Македония. Чорбаджийски смята, че българските виновност се възприемат сносно и се харесват на хората в Северна Македония.

" Надявам се да срещнем колкото се може повече наши клиенти тук. Надявам се повече мазета да стартират да продават вино и високоалкохолни артикули в Северна Македония, както и ще съдействувам за това виновност от Република Северна Македония да се нареждат още по-добре на българския пазар ", съобщи Йордан Чорбаджийски.

По думите му качеството на македонските виновност е на международно равнище. Затова той разчита на тясно партньорство и съдействие, тъй като по този метод и България, и Република Северна Македония ще се нареждат много по-добре на международния пазар.

Председателят на УС на НЛВК се надява до една седмица български виновност да бъдат в Северна Македония. Позиционирането им на пазара обаче изисква време. Затова той допуска, че до един-два месеца ще се оферират в заведенията за хранене и някои магазини. По негови наблюдения потребителите в Северна Македония доста харесват вино от вид Шардоне, Совиньон блан, както и Розе. Като цяло на пазара в Република Северна Македония ще бъдат внасяни обичайни сортове виновност от България, добави Чорбаджийски. В селекцията за Северна Македония е включена най-новата серия от портфолиото на винарната  - „ FIND ME ”, както и добре познатите на българския пазар “Salty Hills ” и “Verra Terra ”.

Посланикът на България в Република Северна Македония Ангел Ангелов благодари на генералния шеф на Българската телеграфна организация (БТА) Кирил Вълчев за енергията, която посвещава на развиването на двустранните връзки сред България и Република Северна Македония. По думите му виното е " един мост, по който може това придвижване да стане ". Според него, в случай че успее да се направи пробив с българските виновност в Северна Македония, той ще е исторически. Българският дипломат увери, че България като посолство и дипломатическа работа ще направи всичко допустимо да подкрепи този развой, тъй като основно сега е, че всички интензивни диалози сред България и Република Северна Македония са свързани с общата концепция за " отварянето на двете страни една към друга ", главно в икономическата област. Именно производството на вино е една от тези благоприятни условия, означи Ангелов.

Генералният шеф на Българска телеграфна агенция Кирил Вълчев разгласи при започване на конференцията, че Агенцията стартира поредност от практични събития в Националния пресклуб на Българска телеграфна агенция в

Скопие под наименованието " Българска телеграфна агенция показва ". Идеята е Българска телеграфна агенция да показва разнообразни области, в които хората от България и Република Северна Македония да работят дружно. През тази седмица към този момент, с изключение на непрекъснати срещи на кореспондента на Българска телеграфна агенция Маринела Величкова с сътрудници от разнообразни медии в Република Северна Македония, имаше среща на двамата ръководители на Сметните покои на двете страни, които дадоха конференция в Националния пресклуб на Българска телеграфна агенция в Скопие. Днес ще бъдат показани две неща, които свързват България и Република Северна Македония. След събитието, отдадено на виното, следобяд ще бъде показано знанието, заяви Вълчев.

ЗА BLACK SEA GOLD Pomorie: BLACK SEA GOLD Pomorie е винарна, ситуирана в региона на Поморие, която създава виновност, ракия и винено бренди. Част от портфолиото на BLACK SEA GOLD Pomorie са сериите ракия “Бургас 63 “, бренди “BLACK SEA GOLD ”, както и серии виновност „ Pentagram ”, „ Salty Hills ”, “Villa Ponte ”, “FIND ME ” и други Винарната  започва своята история през 1924 година, когато в Поморие е учредена първата Лозаро-винарска кооперация " Димят ". Това са годините, когато се основават лозаро-винарските кооперативи и винопроизводството в България от малък частен бизнес се трансформира в същинска винарска промишленост, която през 60-те години слага България преди всичко в света по експорт на десертно грозде и на второ място по експорт на висококачествени бутилирани виновност в света.

ЗА НЛВК: Националната лозаро-винарска камара е единствената организация в България, която сплотява на професионална основа всички, заети в лозарството и винарството. Учредена е през февруари 2000 година Мисията на камарата е да пази професионалните ползи на своите членове, качеството, достоверността и произхода на виното.

Националната лозаро-винарска камара и нейните 6 районни звена са неповторими по своя юридически статут неправителствени организации, които са призвани да работят за развиването и конкурентоспособността на лозарството и винарството в страната. Лозаро-винарските камари издават документи за генезис на качествено вино и достоверност на гроздова ракия и бренди и образуват дегустационни комисии за осъществяване на наложителен органолептичен разбор. Националната лозаро-винарска камара изготвя тактика за развиване на лозарството, винарството и реализира политиката в този бранш.

Всички вести от категория.
Вижте всички от Standartnews.com

Източник: standartnews.com


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg