Вече години наред следя процесите в родния парламент. Нагледах се

...
Вече години наред следя процесите в родния парламент. Нагледах се
Коментари Харесай

Цирковете в парламента - от политически актьори за сеирджии

Вече години наред проследявам процесите в родния парламент. Нагледах се на лобистки закони, насмешки с нормативната уредба, прокарвани през преходни и заключителни разпореждания, както и искрено популистки и фасадни ремонти. Всеки път си споделях, че това е дъното и няма по какъв начин да се падне по-ниско и всякога родните депутати ме опровергаваха.

Мислех си, че няма по какъв начин да има по-голямо проваляне от палячовщината на Марешки да пристигна на съвещание със скафандър.



Това беше моментът, когато дефинитивно се убедих, че законодателният ни орган тотално е изгубил наличие и се пробва да показа формата за такова. Но свободното рухване продължи. Политическите диспути дефинитивно се трансфораха в просташки свади. Силно наподобяващи на тези, които виждаме в обществото.

Професор Иво Христов постоянно приканва да оставим приказките за неприятните политици и положителния народ. Трудно е да се одобри обаче, че това са нашите представители. Гадно, мъчително и срамно е. Именно това е възприятието, което изпитвам, до момента в който следя гаврата с висшия орган на българската държавност.

Именно в този подтекст преглеждам и мястото на " ИТН " в Народното събрание. Поведението на сценаристите на Слави Трифонов наподобява като пренебрежение към институциите. Разбирането за антисистемност лъха още от облеклото и се демонстрира още по-ясно посредством цялостната липса на градивен разговор с всички останали.



Проблемите на българските жители остават на назад във времето. Всяка година депутатите се надпреварват в доказването на съпричастността си към пенсионерите. Не се повдига обаче въпросът по какъв начин да се създадат законодателни промени, с които да намалее административният напън върху бизнеса и последователно в бюджета да се съберат задоволително средства, с цел да има в действителност достойнo преизчисление на въпросните пенсии, а не половинчати ограничения.

Любимците на младите софиянци от " Демократична България " също не наподобяват съответни на обстановката. От една страна тотално отхвърлят диалози с Българска социалистическа партия, тъй като били статукво, само че, в случай че се били разграничили от Бойко Борисов. Дайте да се разберем, гайс. ГЕРБ е олигархично-мутренска формация по ползи и разграничаването от Борисов не би трансформирало нищо.То в редиците на ГЕРБ е цялостно с хора, които преди този момент са се разграничавали от Борисов. Тома Биков и Антон Тодоров са образец за това. Хубаво е родните демократи да решат преди всичко ползите на България или Съединени американски щати ще пазят, тъй като те от време на време не съответстват.

Стигаме и до Българска социалистическа партия. Непрекъснато в общественото пространство се разисква лидерския въпрос в левицата. Вторачването във вожда обаче май направи невидими индианците. При социалистите големият проблем остава кои са в действителност, затулен зад битките " за " и " срещу " Нинова и дали лявото е идея и дълг, или изпразнен от наличие етикет.

Бившите ръководещи от ГЕРБ предостатъчно потриват ръце от получилия се сеир и комфортно го подклаждат, разчитайки на късата памет на жителите. Те още не схващат, че са свалени от власт и да напомнят кои са.

" Суверенът " пък гледа сеир и се забавлява. Постепенно бива подготвян и за идващите форми на авторитаризъм, които могат да покълнат. Те ще дойдат с мажоритарната система и кой знае - може би и с президентска република. Като му " писне " от " магариите на ония маскари " -  българинът ще получи следващата залъгалка. И още веднъж ще плаче, че е измамен. С крокодилски сълзи...

Автор: Тодор Беленски

Още от АКТУАЛНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР