Вече година живеем в пандемична реалност. Компаниите въведоха дистанционна работа,

...
Коментари Харесай

Axence nVision - защитете данните и служителите на вашата компания

Вече година живеем в пандемична действителност. Компаниите вкараха отдалечена работа, само че какво научихме във връзка с сигурността?
Тези сложни времена ни демонстрираха, че добре проведената и предпазена ИТ среда в действителност поставя основите на всеки бизнес. За доста компании въвеждането на отдалечена работа беше единствената опция да оцелеят на пазара. Ефективното прекачване на бизнеса към домашния офис обаче подлага фирмите на риска от загуба на скъпи данни, от офанзиви с потребление на злоумишлен програмен продукт, от пропуски в ИТ системите, както и от неспазване на разпоредбите от чиновниците.
На кои въпроси компаниите би трябвало да извърнат особено внимание, до момента в който чиновниците работят от домашния си офис?
Първо, ИТ отделът би трябвало да подсигурява сигурността както на данните, по този начин и на потребителите. Важен от бизнес позиция е въпросът с метода на отчитане на работата. Мениджърите желаят да се уверят, че в случай че даден консуматор работи от у дома, той в действителност се концентрира върху своите професионални отговорности. Също по този начин е значимо да се подсигурява, че потребителите могат да влязат в контакт с ИТ админите и с ИТ екипа при положение на щета, които могат да разрешат зародили проблеми. Администраторът би трябвало да е в положение дейно (т.е. отдалечено) да се свързва с потребителя и да му помогне да реши даден проблем, без да се постанова да има физически достъп до компютъра. Друг въпрос е нуждата да се редуцира времето за престой или напряко да се избегне нетрудоспособност на системата. За да може да работи отдалечено, админът би трябвало да е сигурен, че в случай че нещо стартира да се случва в мрежата, той ще бъде самодейно осведомен за това още преди да е зародил проблем.
Как ще се погрижим за тези проблеми?
Всички тези функционалности са налични посредством разнообразни принадлежности за интегрирано ръководство на ИТ инфраструктурата. Един от тях е Axence nVision®, който дава отговор на основните потребности на ИТ админите и чиновниците по сигурността, чиито отговорности включват мониторинг на мрежи и консуматори, инвентаризация на хардуера и софтуера, отдалечена техническа поддръжка, отбрана на данните против приключване и разбор на продуктивността при работа. За компании, които към момента не са минали към отдалечена работа, предоставяме програмен продукт за 30 дни гратис за безграничен брой работни станции! nVision е наличен на български език и се употребява от Столична община, Българска фондова борса, няколко лечебни заведения (вкл. " Пирогов " и " Софиямед " ), компании като " Деспред ", " Евроинс " и други

По време на работа от домашния офис служителят може да бъде заплеснат от голям брой неща. Ако ръководещият екип на компанията желае да поддържа продуктивността на чиновниците на равнище, отговарящо на корпоративните стандарти, може да употребява модула SmartTime. С него могат да се виждат дейностите на обособени чиновници и на цели екипи, само че също по този начин самите чиновници могат да видят какъв брой време са отделили за характерни задания.
Има ли нещо, за което е мъчно да се подготвим, даже да преминем изцяло към домакински офис?
Тази година интензивността на киберпрестъпниците се усили доста, както и тяхната креативност. В композиция с по-малко зоркост на потребителите и постоянно потребление на лични преносими компютри за работа се основава рискова връзка. Докладите разкриват повишен брой фишинг офанзиви или социално-технически операции, изключително свързани с ковид. Поради незадоволителна информираност чиновниците, работещи отдалечено, могат да демонстрират неуместно държание. Свързването на флашки или визитата на подозрителни уеб уеб сайтове за развлечение или кликването върху ненадеждни линкове може да докара до събаряне на злоумишлен код или до заразяване на компютъра. В случай на нарушение на данните е значимо да можете да откриете източника на случая със сигурността. Реакциите по отношение на повода и причинителя могат да бъдат предоставени от подобаващ програмен продукт и компютърната криминалистика.
Какво е и какво прави компютърната криминалистика?
Това е независима, бързоразвиваща се и доста печеливша област на ИТ. Тя търси отговори кой и по какъв начин е направил нарушаването (често обвързвано с огромна загуба на пари от компанията или на нейния имидж) или съзнателно е нанесъл щета на организацията, да вземем за пример кой е издал " тайната формула " на нов артикул. Данните, получени от компютърната криминалистика, могат да бъдат доказателства в правосъдни каузи. Има и редица дребни стъпки, които оказват поддръжка на ИТ админите, тъй че те могат с вътрешни старания да разрешат част от проблемите и случаите.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР