Вече бившият треньор на Милан Дженаро Гатузо даде ясна мотивировка

...
Вече бившият треньор на Милан Дженаро Гатузо даде ясна мотивировка
Коментари Харесай

Гатузо след раздялата: Милан ми даде повече, отколкото аз на него

Вече някогашният треньор на Милан Дженаро Гатузо даде ясна обосновка на решението да се откаже от полагащата му се парична отплата след преждевременното преустановяване на контракта му. Италианецът съобщи, че ролята му на ментор през последната над година и половина е довела до доста повече позитиви за него, в сравнение с той е съумял да обезпечи на „ росонерите”.

Провала на Милан да се класира за Шампионската лига през Серия А започва развой на вътрешни промени, като с изключение на Гатузо с поста си се раздели и Леонардо, който беше нает за състезателен шеф. Тъй като клубът ще има още неприятности поради Финансовия феърплей на УЕФА, Гатузо понижи с 90 % сумата, която трябваше да получи под формата на полагащи се заплати до края на съглашението (по което имаше още 2 години).

„ Милан постоянно ще остане част от мен. Те ми дадоха невероятна опция и като треньор, и като играч”, сподели 41-годишната клубна легенда. „ Решението беше мъчно, само че в този миг, беше точното. Клубът се намира в положителни ръце, разполага с умни шефове, които знаят какво вършат, а и са страхотни мъже. Феновете мога да се успокоят, нямат мотиви за паника.”

„ Не желая да приказвам за пари, тъй като когато въпросът опре до Милан, парите нямат стойност за мен. Не искам похвали за естествен жест по отношение на хора, с които съм работил в течение на години.”

„ Сезонът ни даде толкоз огромни шансове да обезсмислим борбата (за 4-ото място – б.р.), само че вместо това непрекъснато ги пропускахме. Загубихме своя път, само че като цяло се представихме добре. Спечелването на 68 точки не трябва да се подценява. Съжалението идва за интервала, в който взехме 5 точки от 7 мача. Все отново това е млад състав, който заслужава благодарности.”

„ Колкото до почитателите, тази година им осигурихме огромни наслади, само че също и голямо отчаяние. Все отново над милион души посетиха „ Сан Сиро” през акцията, а това е впечатляващо. Милан има потребност от това, от своите почитатели, които съставляват значим съставен елемент. Благодаря им и се надявам да продължат да внасят същия ентусиазъм”, добави Гатузо.

„ Искам още веднъж да повеждам тренировки. Аз и екипът ми имаме това предпочитание, след това обаче би трябвало и да преценим какво желаеме да вършим и най-много къде. Към този миг концепцията е да продължим работата, която вършим през последните години. Трябва да изберем клуб, тъй че от нас зависи”, приключи наставникът.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР