Вдовицата на убития кмет на полския град Гданск хвърли вината

...
Вдовицата на убития кмет на полския град Гданск хвърли вината
Коментари Харесай

Вдовицата на убития кмет на Гданск: Съпругът ми беше убит от изречени думи

Вдовицата на убития кмет на полския град Гданск хвърли виновността за гибелта му върху "речта на омразата ", употребена против починалия й брачен партньор по следената от държавното управление телевизия, съобщи Асошиейтед прес.

Магдалена Адамович сподели в изявление, оповестено късно нощес от портала Onet.pl, че телевизия TVP (Телевизия полска) носи "отговорността " за гибелта на кмета на Гданск Павел Адамович.

Адамович, който подлагаше на критика дясната ръководеща партия "Право и правдивост ", умря на 14 януари, откакто беше наръган с нож предната нощ на сцената по време на благотворителна демонстрация. Арестуваният обвинен е някогашен пандизчия, който обществено се разгласи против "Гражданска платформа " - опозиционна партия, на която Адамович е бил член.

"Съпругът ми беше погубен от изречени думи ", сподели вдовицата на Адамович. "Това е отговорност на TVP. Така мисля. Словото на омразата, методът, по който го представяха, това е повлияло на избора на килъра негова жертва да стане Павел ".

Критици на полското държавно управление споделиха, че насилието може би ненапълно се дължи на насъбраната против Адамович при ръководството на "Право и правдивост " неприязън, намерила израз и в излъчвания на държавната телевизия, и в заканите на крайнодесни екстремистки групи.

Протестиращи желаеха да бъде уволнен шефът на TVP Яцек Курски. Причината бе предаване, излъчено в деня на гибелта на Адамович, хвърлило цялата виновност за експанзията в обществената сфера в страната върху представители на "Гражданска платформа ". Курски твърди, че малкия екран съблюдава всички правила и разгласи, че каналът ще съди всеки, който внушава, че негови излъчвания са съдействали за гибелта на кмета Адамович.

"Нека ме съдят ", сподели Магдалена Адамович, която е адвокатка. Тя упрекна също ръководещата партия, че не е осъдила и преследвала словото на омразата и заканите против политици, в това число брачна половинка й.

Майката на нападателя се извини и помоли за амнистия фамилията на Адамович. Тя сподели, че синът й с диагноза параноидна шизофрения.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР