Вдовицата на Андрей Луканов – Лилия Герасимова, 25-а поредна година

...
Вдовицата на Андрей Луканов – Лилия Герасимова, 25-а поредна година
Коментари Харесай

Вдовицата на Андрей Луканов започна работа на 82

Вдовицата на Андрей Луканов – Лилия Герасимова, 25-а поредна година няма да чества своя рожден ден. Датата 2 октомври, на която е родена, става съдбовна за нея през 1996 година, тъй като тъкмо тогава някогашният министър-председател е погубен пред входа на дома им на столичната ул. „ Латинка “, а убийството му до ден сегашен не е изцяло изяснено. След време Лили признава, че във съдбовния ден в действителност той е излязъл да ѝ купи цвете за мотива, само че по този начин и не съумява да ѝ го подари.

Сега тя носи цветя на гроба му, където на всяка годишнина се събират със сина им Карло и щерка им Ани, чийто живот се прекатурва изцяло след разстрела му. Дълго време те бяха на прага на немотията. Частният бизнес на Лилия банкрутира, синът им с Андрей се препитаваше като общ служащ по градежите, а дъщеря им се луташе безработна. За похлупак общината преди години взе и прокълнатото им жилище, откакто те се съдеха и спореха за собствеността със строителя на постройката Иван Оризарски, който пък се спомина тази година от Ковид.

Едва през последните няколко месеца роднините на Андрей Луканов са се измъкнали от тегобата, а жена му, към този момент на 82, още веднъж е почнала да работи. Лилия от дълго време е пенсионерка, само че не може да се похвали с положителни пари за напреднала възраст. Бившата журналистка решила да се завърне към специалността си и поела на експедиция из цялата страна, с цел да интервюира възрастни дами от всички краища на България. Целта била да събере фамилните им кулинарни секрети и да ги издаде в готварска книга. Преди години тя отново бе създател на сходно заглавие. Герасимова се надявала да припечели добре от плана и най-накрая да спре да прави икономии. Преди време вдовицата на починалия министър председател се жалваше по какъв начин с дъщеря ѝ Анна и внучката ѝ София се къпели на мрачно, с цел да пестят от сметки за ток. Сега щерка ѝ към този момент не била безработна и преподавала изобразяване. Синът ѝ Карло пък неотдавна стана висшист на 56-годишна възраст. Това лято той взел изпитите си и към този момент се водел младши юрист, който може да практикува свободно като правист. Към правото той се насочи в зрелост, откакто с някогашната му жена имаха известни търкания, стигна се до каузи, а тя се опита да му отнеме правото да се вижда с дъщеричката им Мария. Към днешна дата обаче тя е пълнолетна госпожица и също е студентка по право в СУ.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР