Вдъхновителите и основни двигатели на “Продължаваме промяната” Кирил Петков и

...
Вдъхновителите и основни двигатели на “Продължаваме промяната” Кирил Петков и
Коментари Харесай

Ще ни сменят ли чипа Кирил и Асен? 10 капана по пътя на пром...

Вдъхновителите и съществени мотори на “Продължаваме промяната” Кирил Петков и Асен Василев очевидно са решени да реформират България.

Смело вадят на ярко кирливите ризи на властта и са подготвени да осъществят политики, за които две генерации техни прародители единствено говореха.
Кирил и Асен са новите апостоли на български Великден, който би трябвало да постави завършек на прехода от комунизъм към народна власт и да подреди страната измежду правовите страни, в които господстват законите и моралът. Рецептата е елементарна и харвардците очевидно я знаят - нулева корупция, завършек на злоупотребите с обществени средства, промяна на администрацията, по-добра среда за българските и задграничните вложители и доста значимо - всички приходи на ярко и с платени налози. И за бизнеса, и за жителите. И по този начин, като се запуши кацата, за 5 години всичко в България ще
тръгне без спънки. Щеше да стане, в случай че в българската каца нямаше наложителната капка катран. И тя се стича в меда непосредствено от чипа ни като китайската капка, която убива. Кирил и
Асен може и да запушат дупките, само че по какъв начин ще се оправят с нас, българите, които нямаме европейското им образование и отговорности и не сме образовани по американските стандарти? За да съумеят, първо би трябвало да изчегъртат от чипа ни някои особености на националния темперамент.
Например:
1. Да ни убедят, че всички дружно би трябвало да напуснем сивия бранш и да плащаме налозите
върху целия си приход, тъй като от това зависят пенсиите на родителите ни и заплатите на учителите и лекарите?
2. Да внушат на оживелия след промяната служител, че е на гишето, с цел да служи на жителите и бизнеса, а не да ги маризи?
3. Да създадат по този начин, че да спрем да се разделяме на тарикати и балъци на всяко кръстовище?
4. Да убедят будните другояче жители, че не е добре да се чоплят семки
на пейката пред блока, тъй като никой не е задължен да мете изплютото от тях по земята?
5. Да убедят притежателите на домашни любимци, че не е добре да разхождат кучетата си в парка, откакто има табели, че местата са неразрешени за четириноги, въпреки това да не е
dog friendly?
6. Да обяснят на младите и напористи родители, че дават неприятен образец, като всяка заран стопират върху зебрата пред забавачката, с цел да доставят златото си непосредствено пред вратата на градината? А в
студено време оставят колата с работещ мотор, с цел да дадат своя принос към качеството на въздуха, който дишат децата им?
7. Да реформират образованието в мир с БГ мамите, които, въпреки приключили гимназията с 3,16, обичат да се бъркат в работата на учителя и да му дават ум по какъв начин да преподава този или оня урок и по какъв начин тъкмо да възпитава отрочетата им?
8. Да пратят в историята катаджийския въпрос “И к’во пра’им ся”?
9. И оня на жителя с житейската философия “ти ли ще ми кажеш на мен”, който, поканен да се имунизира, пита: “Не може ли единствено записка? А парите да ги разделим на две”. И докторът, който дава отговор: “Може, само че и за основния доктор би трябвало да оставим нещо”.
10. Да намерят цаката на останалите андрешковски номера, с които жителите мъчно ще се разделят, колкото и сякаш да поддържат смяната. Проблемът е, че да изведат България на правия път, на Кирил и Асен им трябват минимум 20 000 души със заменени чипове, които да поемат
ръководството на институциите най-малко до първо равнище. Ако не ги намерят, концепциите за смяна ще
си останат единствено положителни планове, с каквито в България се върнаха едни други хора преди 20
години. Надяваме се този път апостолите да са по-подготвени, с цел да не ги запомним единствено с трапчинките. А парата в локомотива на смяната отново да отиде единствено в свирката.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР