Вдъхновени истории Дигиталните революционери на Куба Как интернет може завинаги

...
Вдъхновени истории Дигиталните революционери на Куба Как интернет може завинаги
Коментари Харесай

Дигиталните революционери на Куба

Вдъхновени истории Дигиталните революционери на Куба Как интернет може вечно да промени острова 11 януари 2020, 19:17  Дигиталните революционери на Куба
Дигиталните революционери на Куба
 Какви са изгодите от медитацията (ВИДЕО)
Какви са изгодите от медитацията (ВИДЕО)
 Българска акушерка:
Българска акушерка: " В очите на майката има всичко "
 Отиде си огромният бранител на животните - Хели Дунглер
Отиде си огромният бранител на животните - Хели Дунглер
 Момчето, което избира морето. И Военноморските сили
Момчето, което избира морето. И Военноморските сили
 Как Супер Марио получава името си
Как Супер Марио получава името си
 Красотата, зад която има доза горест
Красотата, зад която има доза горест
 Шумахер, който не пренаписа историята, а я сътвори
Шумахер, който не пренаписа историята, а я сътвори

стровът, който въодушевява редица писатели, художници, музиканти, режисьори и даже цяла гражданска война, към момента е надалеч от актуалните технологии.

Въпреки всичко, което Куба е дала на света като музика, изкуство и просвета, някои от актуалните постижения към момента са неразрешени на територията на страната, където към момента режимът не разрешава на народа да се допре до напредъка на света.

Група младежи обаче са твърдо решени да трансформират това. За първи път през 2018 година, държавното управление позволи 3G интернета в страната, само че той към момента е недосегаем, муден и също така - непостижимо безценен за локалните.

Въпреки това обаче, младежите за първи път се допират до обществените мрежи. И стартират да осъзнават силата им.

Абрахам Хименес, публицист, споделя: "Вярвам, че интернет ще донесе нов тип гражданска война в Куба. От ноември предходната година - до момента, мога да ви изброя лист със събития, които щяха да са невъзможни без интернет. "
 Куба - мъж се пробва да употребява уайфай мрежа в бизнес център в Хавана.
Независима ЛГТБ проява, самостоятелна проява за правата на животните... Интернет дава глас на тези, които преди го нямаха. "

Мирна, Серхио и Али са трима души, всеки един от които е разкрил своето място в интернет.

Серхио, който е единствено на 19-годишна възраст, към този момент се бори за правата на животните в страната. Той е член на група във Facebook, където всеки, който открие изоставено или ранено животно, може да разгласява фотография и да потърси помощ.

Момчето ни води в дома на Гретел, която е трансформирала къщата си в подслон за 55 котки. Младата жена изяснява, че когато вземат решение да създадат кротичък митинг за животните, държавното управление е ненадейно.

Очаквали са на него да участват 5 души, а на събитието идват близо 500. Според младите деятели в случай че съумеят да трансформират законите и да се преборят насилието над животни да бъде криминализирано, това ще докара до още промени.
 Куба - локален актьор прави апаратура, която да притегли вниманието на международните колоси, тъй че да получи от тях бърз уайфай в студиото му.
Мирна, която е близо на 50-годишна възраст, се занимава с просветителна активност в нейната общественост и е деятел на ЛГТБ придвижването в страната. Правителството не разрешава годишния прайд, тъй че деятелите вземат решение да се провеждат сами в интернет. Резултатът - изначало са обградени от публицисти, само че в следствие - и от служители на реда.

Няколко от участниците са задържани по обвиняване на контра-революционна активност. Въпреки това обаче, Мирна споделя, че няма да спре да се бори за правата на общността си.

Али, който е приключил университета в Хавана, е отговарял за соцалните мрежи на локалното радио. Той напуща и в Туитър открива негов "идеологически " конкурент. Двамата вземат решение да създадат подкаст, макар разликите си. В момента платформата им е място, където хората дебатират и излагат позицията си за бъдещето на Куба.

Дали интернет ще успее да промени Куба, може да покаже единствено времето. Арабската пролет е образец за това по какъв начин обществените мрежи съумяха да провокират всеобщи митинги и възмущението на младите от политиката на държавните управления, само че за жалост пред очите на света, пролетта се оказа прекомерно къса и изпепелена.

За момента, държавното управление на Куба към момента постанова строи ограничавания за използването на интернет, като главното обезпокоени на управляващите в страната - по техни думи, не е самият интернет, а приложенията, които младежите употребяват. И върху които държавното управление не може да има цялостен надзор.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР