Вдъхновени истории Българска иновация може да промени хотелите по света

...
Вдъхновени истории Българска иновация може да промени хотелите по света
Коментари Харесай

Българска иновация може да промени хотелите по света

Вдъхновени истории Българска иновация може да промени хотелите по света Наш екип основава артикул без аналог  Сабина Иванова 6 юли 2020, 06:00  Българска иновация може да промени хотелите по света Източник: Ligna Group
Колко надалеч могат да стигнат фантазиите?
Ако попитате Геновева Христова – съсобственик на Ligna Group, тя дава отговор по този начин: „ Колкото човек има вяра в себе си и колкото е подготвен да работи. Стига да е почтен и целеустремен. Целта, фокусът и преследването са значима част от това да сбъднеш фантазиите си. “

А Геновева знае какво е да започнеш по едно и също време с никакъв капитал и в същото време – с най-важния капитал за всеки триумф: да имаш точния човек до себе си.

Днес Вдъхновените и Vesti.bg ви срещат с историята на една българска компания, която подрежда хотели в чужбина, а иновация, която тя вкарва по отношение на COVID-19 може да се окаже основна в международен мащаб.
 Геновева Христова
Преди обаче да поговорим за българската иновация в дизайна, връщаме Геновева при започване на кариерата ѝ.

В началото бе… залата по аеробика

Преди 20 години тя се среща с актуалната си съдружничка – Анелия Касабова в залата по аеробика. Двете стартират да си приказват и напълно скоро откриват, че мислят в цялостен синхрон.

Именно по този начин се въодушевяват и да стартират личен бизнес.

„ Аз съм търговец по душа, също като баба ми, с нея сме продавали какво ли не. Още от 7-годишна си припомням тръпката индивида да си купи тъкмо от теб това, което искаш да му продадеш. А Анелия има отношение към детайла, към маркетинга. “

Началото не е елементарно: двете не разполагат с нужните финанси, страната ни е отвън Европейския съюз и по това време за българите е доста по-трудно да се пробие… Или най-малко такова е всеобщото разбиране.
 Анелия Ковачева
Вероятно доста пъти Геновева и Анелия са чували постоянно срещаната на нашите географски ширини мантра „ това няма по какъв начин да стане “.

Всичко това обаче се обръща на 180 градуса през 2006 година, когато едно посещаване за ревю в Германия на двете българки и едно недоволство води след себе си до инспекции, откриване на двойно счетоводство и покана за търг на обзавеждане на хотела, в който са настанени. Анелия и Геновева съумяват да се преборят с съперници от други страни и по този начин стартират да пишат своята история на триумфа.

„ Всеки от нас има шанс “

„ Когато част от околните ми научиха, че стартирам да се занимавам с частен бизнес и откакто се получиха нещата – споделиха: „ Ти имаш шанс “. За мен обаче шансът е изборът, който правиш в даден миг. Всеки от нас има шанс, въпросът е дали ще го забележиш. И дали си подготвен да поемеш сложния път – или да си останеш в удобната зона “, споделя още Геновева.

Доказателство за думите ѝ са единствено част от клиентите: хотели от международни хотели като Хилтън, Мариот в страни като Англия, Нидерландия, Испания… „ Направили сме над 20 000 стаи в хотели по целия свят. Представете си – хотел на пъпа на Лондон и всичко в него е българско, от-до. “

А българската диря в обзавеждането можем да проследим до локалните производители. „ Най-голямата ни горделивост е, че опитваме се да запазим хората там, където се усещат добре. Дали ще си в Силистра или в Плевен – в случай че там си добре и имаш работа, няма да тръгнеш да търсиш шанса си другаде. Така сме обединили производители от към 50 обитаеми места, в обособените планове включваме най-хубавите производители, които могат да изпълнят поръчки за мебелите за нашите клиенти – като да вземем за пример Френските пощи, Мариот, Тойота… Защото вършим качествена продукция, в период, а хората, откакто се приберат вкъщи, могат с горделивост да кажат – през днешния ден направих мебели за този бранд. Звучи като приказка, само че е допустимо. И се случва в България.

“Never let a good crisis go to waste” – Уинстън Чърчил
 Устройството VKEE
„ В началото на рецесията с COVID-19 свикахме ръб на шефовете да проучваме обстановката. Докъде сме с поръчките, можем ли да продължим с работния процес… В интерес на истината, с нашия екип, който работеше в Германия, взехме всички ограничения за сигурност – и те подредиха два огромни хотела. Работата ни не е серпантина. С Анелия обаче си поговорихме и още веднъж събрахме хората ни в България, с цел да обсъдим какво можем да създадем дружно в тази нова обстановка “.

Дизайнерът Димитър Цонев, който е студент на Геновева се включва в приключението и по този начин за 48 часа българите съумяват да разработят дизайнерски план, който да разреши на клиентите на хотелите да не влизат в непосреден контакт с най-често докосваните повърхности в хотелите.

„ Направихме си брейнсторминг – по какъв начин да улесним хотелиерите, тъй че дадат успокоение на гостите си. И по този начин стигнахме до извода да отдалечим хората от най-докосваните зони и да автоматизираме обособени процедури, като да вземем за пример чекирането “, споделя Димитър. „ В продукта ни няма нищо комплицирано и е огромен, колкото ключодържател. “

Tехнологията се назовава VKEE и съставлява личен ключ, който гостите могат да употребяват, с цел да отключват хотелската си стая. Освен това те могат да боравят с всички обособени детайли на интериора, без да се постанова да ги допират.
 Устройството VKEE
Технологията дава и опция за отдалечено чекиране. Ключът отстранява потребност от хотелските карти и служи като лична ръкохватка за всички мебели в стаята. VKEE има система за дезинфекциране с UV-C лъчи, която е приложена при чекиране, а хотелските стаи ще разполагат с кутия, която разрешава лесното дезинфекциране на всевъзможни движимости – ключове, телефон, портфейл. „ Клиентите могат да бъдат сигурни, че тази кутия убива освен ковид, а и всички останали вируси и бактерии по повърхностите “, добавя още Димитър.

Предстои нововъведението да бъде показана пред хотелиери в Германия.

И до момента в който екипът на Геновева и Анелия чака резултатите – дали един български артикул ще се наложи в хотелиерския бизнес, Геновева ни припомня, че триумфът идва при тези, които не са подготвени да платят всяка цена. „ За мен значими са екипът, съидейниците. Никога няма да сключа договорка с вложител, който не дава отговор на моите морални правила, единствено с цел да взема пари “, споделя тя.

И ни припомня, какво е българската фантазия – да работиш доста и да получиш самопризнание и задоволство от работата си. И също по този начин ни припомня, че тя е изцяло постижима.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР