Вдъхновени истории Българин създаде мечтаното село (СНИМКИ) Огнян Стефанов разказва

...
Вдъхновени истории Българин създаде мечтаното село (СНИМКИ) Огнян Стефанов разказва
Коментари Харесай

Българин създаде мечтаното село

Вдъхновени истории Българин сътвори мечтаното село (СНИМКИ) Огнян Стефанов споделя повече за плана си Небеста в изявление на Силвия Прибиловска за Vesti.bg  Силвия Прибиловска 26 юни 2020, 06:28  Българин сътвори мечтаното село (СНИМКИ) Източник: Facebook/ Ognyan Stefanov
отографът Огнян Стефанов реализира план, който е отдаден на мечтаното българско село. Той построява смален макет на райско кътче, което впечатлява със своята детайлна направа.

Името на селцето е Небеста, защото се намира високо в небето. Къщите са обградени от зеленина и прелестни градини, които ни придвижват в един магичен свят. Местният хан предлага обичайната атмосфера на гостолюбие. Една от забележителната сграда е на библиотеката с красиво стълбище, което ни води нависоко към знанието.

Огнян Стефанов споделя повече за мечтаното село Небеста в изявление на Силвия Прибиловска за Vesti.bg и “Вдъхновените”
 Огнян Стефанов
“Идеята за Небеста се роди през есента на 2017 година. Построяването ми лиши две години и пет месеца, като последните елементи сложих на 8 май тази година. Процесът бе дълъг, само че фантазията ми непрекъснато раждаше нови и нови хрумвания, чието материализиране отнемаше време. Целият план е пресъздаден непосредствено от облика в съзнанието ми, без да съм скицирал нито една част от него”, споделя той.

ВИЖТЕ СНИМКИ НА НЕБЕСТА В НАШАТА ГАЛЕРИЯ
Българин сътвори мечтаното село  Небеста село Огнян Стефанов фотограф  Небеста село Огнян Стефанов фотограф  Небеста село Огнян Стефанов фотограф  Небеста село Огнян Стефанов фотограф
Българин е измежду най-хубавите архитекти в Европа

Голяма част от макета е направен от дървени бъркалки за кафе и клечки от сладолед, за по-фините елементи Огнян употребява специфична мини-дрелка, а за подреждането – пинсета.

“Дългият интервал на построяването на Небеста ми даде време да планирам на компютър и най-фините и дребни елементи, което придаде доста жив тип на модела. През това време търсех име, което да съчетава в себе си височината, националното и зеленината и моята половинка го измисли – Небеста”, добавя 39-годишният авиационен фотограф и видеооператор.

Бизнес, спектакъл и пътешествия: историята на Велизар Величков

Огнян разказва Небеста като едно доста чисто място, което по всякакъв начин се е постарал да отдалечи от насилието, експанзията, сивотата на съвремието ни. Това е едно мечтано за живот място, както за него, по този начин и за множеството хора, които са имат опция да го видят.

“Небеста е химера, която бих желал да въодушевява, успокоява и да те придвижва в едни по-хубави времена и места. Желанието ми бе да основа едно приказно селце, което да е нависоко, да има шир на 360 градуса, да е надалеч от актуалният полудял свят”, споделя българинът, който в свободното си време обича и да практикува улична и пейзажна снимка.



Идеята да сътворява сходни идилични микросветове с двете си ръце и с подръчни средства мощно го стимулира, а към този момент фантазията му работи по идната диорама, която би следвало да бъде също по този начин приказна, само че и доста друга.

Архитектурните достижения в България, които би трябвало да видите

“Подробности не желая да разгадавам, само че единствено ще загатна, че също ще има доста зеленина, вода и височини”, споделя още той.

Огнян е обмисял да показа плана си на няколко огромни изложения с интернационално присъединяване, само че за жалост всичките са анулирани по обясними аргументи.

Българи впечатляват милиони по целия свят с образни изкуства

“Вероятно ще остане само опцията да го покажа средата на октомври, на годишната галерия на Клуб "Стендов Моделизъм България " в София. Те провеждат доста забавен показ, с доста разнородни модели на диорами, самолети, кораби, сухопътна техника, колички и доста други все по този начин дребни неща”, споделя още фотографът.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР