Вдъхновени истории Бабите-първокласнички, които смаяха света Защо в Южна Корея

...
Вдъхновени истории Бабите-първокласнички, които смаяха света Защо в Южна Корея
Коментари Харесай

Бабите-първокласнички, които смаяха света

Вдъхновени истории Бабите-първокласнички, които смаяха света Защо в Южна Корея класните стаи в никакъв случай не са празни 18 ноември 2019, 05:56  Бабите-първокласнички, които смаяха света
Бабите-първокласнички, които смаяха света
 Когато октоподите сънуват: игра на тайнствени цветове
Когато октоподите сънуват: игра на тайнствени цветове
 Как всички деца да имат опция да усвояват по-добре материала в учебно заведение
Как всички деца да имат опция да усвояват по-добре материала в учебно заведение

" Прозренията на Раковски " - историята на един бунтовник
 Да имаш втори живот след трансплантации: Георги Пеев
Да имаш втори живот след трансплантации: Георги Пеев
 Да осиновиш дете в България: историята на Яна
Да осиновиш дете в България: историята на Яна
 Последната ария на Джордж Майкъл
Последната ария на Джордж Майкъл
 Градинарят на Моне: по какъв начин се съживява легенда
Градинарят на Моне: по какъв начин се съживява легенда

"Никога не съм ходила на учебно заведение, тъй като фамилията ми беше оскъдно. Най-накрая знам какво е да вървиш на учебно заведение. И е толкоз хубаво. "

Едва ли ще повярвате на какъв брой години е дамата, която споделя тези думи, само че тя, както и останалите й съученички са доказателството, че в никакъв случай не е късно да тръгнеш на учебно заведение - би трябвало да имаш предпочитание за учене.

Първокласничката Хуанг бок-ним, която е на 75-годишна възраст посещава с наслада заниманията в учебно заведение. Казва, че може да написа с часове, когато хване химикалката - времето за нея като че ли стопира. А хората от селото й дават остарели и неизползвани календари, на които тя се упражнява.

"I've never been to school because my family was poor "

South Korea has one of the lowest birth rates in the world, meaning filling primary school places can be tough

This school has enrolled grandmothers in its first grade class

[tap to expand] https://t.co/hwfUeso3dO pic.twitter.com/ua7j9sT5TZ
— BBC News (World) (@BBCWorld) November 15, 2019
Южна Корея е една от страните с най-нисък приръст на популацията в международен мащаб.

Така отдалечените провинциални райони са застрашени от затваряне на локалните учебни заведения.

Директорката на едно такова образователно заведение - Лий Джо-янг, взема решение, че няма да допусне това да се случи.

"Училището ни се намира в дълбоката провинция. Не единствено популацията застарява, само че и раждаемостта спада непрестанно. Миналата година нямахме никакви възпитаници. Не можем да си позволим броят на учениците да намалее - другояче учебното заведение ни ще изчезне. А в случай че това се случи, селото ще стане изцяло изолирано от света. "

Пише писмо до министерството на образованието, с цел да се провеждат образователни занимания за възрастните дами в провинцията. Често представителките на възрастното потомство са били лишавани от опцията да посещават учебно заведение. Традицията е била такава - момчетата да се изпращат на учебно заведение.

So here’s something to brighten up your Friday. We loved working on this.

The South Korean grannies keeping a school alive. Digital version by ⁦@HosuLakeLee⁩

TV and radio versions running across ⁦@BBCWorld⁩ and ⁦@bbcworldservice⁩ https://t.co/70PYB3s1yl
— Laura Bicker (@BBCLBicker) November 15, 2019
"Да мога да чета и да пиша е толкоз хубаво! Искам да благодаря на учителката ми стотици пъти! ", споделя усмихната Хуанг бок-ним

Тя е посещавала учебно заведение единствено един ден през целия си живот.

Преди втория й образователен ден, татко й губи всички пари на фамилията на хазарт.

"Останалите деца отидоха на учебно заведение, а аз - не. Гледах по какъв начин другите слагаха чантите си на тил и имаха писалки. Имитирах ги с часове вкъщи. Толкова им завиждах!

Не знаех безусловно нищо, не можех да чета и да пиша. Не знаех даже по какъв начин да си хвана рейса за Сеул. Но най-хубавото е, че има място за мен на тези години. А в случай че бях на 60, щях да завърша по-рано и даже да изучавам в лицей. "

Макар и на тази възраст, дамите там не се отхвърлят от фантазията си още веднъж да седнат в класната стая. Така, най-малко към този момент, учебните заведения са избавени. А също по този начин - и хората, които цялостен живот са чакали момента, в който ще чуят учебния звънец.

По тематиката  Как всички деца да имат опция да усвояват по-добре материала в учебно заведение Как всички деца да имат опция да усвояват по-добре материала в учебно заведение  Да бъдеш преподавател - въпреки и без поддръжка Да бъдеш преподавател - въпреки и без поддръжка  Студенти трансформират български университет в Станфорд Студенти трансформират български университет в Станфорд  Да осиновиш дете в България: историята на Яна Да осиновиш дете в България: историята на Яна

Instagram.
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Източник: Вдъхновените обучение задача Изпрати твоята история .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Вдъхновените  1
„ Как по този начин си неработоспособен, пък не си в количка? “
 1
Българин е началник на комапния с над 60 милиона консуматори
 1
Българин влезе в книгата на Гинес (СНИМКИ)
 1
Крахът на комунизма в фотоси на български фотограф
Последни  Южна Корея Бабите-първокласнички, които смаяха света  Apple iPhone 11 Pro Как да преоразмеряваме фотоси непосредствено в iPhone  <p>Меган и Хари <strong>няма</strong> да прекарат <strong>Коледа </strong>с кралицата</p> Меган и Хари няма да прекарат Коледа с кралицата  <p><strong>Звезди</strong>, които <strong>лишиха децата</strong> си от наследство</p> Звезди, които лишиха децата си от завещание  Без привилегии за българите след „ Брекзит ” Без привилегии за българите след „ Брекзит ”  Стрелба в кафене в Одрин, доста ранени Стрелба в кафене в Одрин, доста ранени  <p>Полезните свойства на <strong>магическата </strong>билка <strong>жълт кантарион</strong></p> Полезните свойства на магическата билка жълт кантарион  Остър конфликт с бизнеса, синдикатите заплашват със стачка Остър конфликт с бизнеса, синдикатите заплашват със...  Как да сготвим шкембе супа по време на пост Как да сготвим шкембе супа по време на пост  <p>Писмо на момиче до Дядо Коледа възмути хиляди</p> Писмо на момиче до Дядо Коледа възмути хиляди  Шофьор обърна кола, с цел да си освободи място за паркиране Шофьор обърна кола, с цел да си освободи място за паркиране  Нелегално ремарке умъртви немец край Лозен Нелегално ремарке умъртви немец край Лозен  Напрежение в Българска социалистическа партия, Станишев атакува, Добрев отвърна Напрежение в Българска социалистическа партия, Станишев атакува, Добрев отвърна  Нов прилив удря Венеция, вредите са големи Нов прилив удря Венеция, вредите са големи  Нова маска влиза в „ Маскираният артист “ Нова маска влиза в „ Маскираният артист “  <p>Когато октоподите сънуват: игра на тайнствени цветове</p> Когато октоподите сънуват: игра на тайнствени цветове  <p>Какво <strong>не знаем</strong> за розовото какаду (ВИДЕО)</p> Какво не знаем за розовото какаду (ВИДЕО)  Днес е Световният ден в памет на жертвите на пътя Днес е Световният ден в памет на жертвите на пътя  Въоръжен обир в София, пострада жена Въоръжен обир в София, пострада жена  Япония и нейните кафенета Япония и нейните кафенета " за глезене на животинки " Всичко от през днешния ден Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Българска компания основава игри за над 60 милиона души по света  Студенти трансформират български университет в Станфорд  Липсата на секс води до тези здравословни проблеми  Да осиновиш дете в България: историята на Яна  Градинарят на Моне: по какъв начин се съживява легенда  Българин усъвършенства втори връх на Гинес (СНИМКИ) Водещи вести  Остър конфликт с бизнеса, синдикатите заплашват със стачка Остър конфликт с бизнеса, синдикатите заплашват със стачка  Без привилегии за българите след „ Брекзит ” Без привилегии за българите след „ Брекзит ”  Напрежение в Българска социалистическа партия, Станишев атакува, Добрев отвърна Напрежение в Българска социалистическа партия, Станишев атакува, Добрев отвърна  Шофьор обърна кола, с цел да си освободи място за паркиране Шофьор обърна кола, с цел да си освободи място за паркиране  Стрелба в кафене в Одрин, доста ранени Стрелба в кафене в Одрин, доста ранени  Нов прилив удря Венеция, вредите са големи Нов прилив удря Венеция, вредите са големи  <p>Писмо на момиче до Дядо Коледа възмути хиляди</p> Писмо на момиче до Дядо Коледа възмути обществените мрежи  <p>Полезните свойства на <strong>магическата </strong>билка <strong>жълт кантарион</strong></p> Полезните свойства на магическата билка жълт кантарион  Как да сготвим шкембе супа по време на пост Как да сготвим шкембе супа по време на пост  Нелегално ремарке умъртви немец край Лозен Нелегално ремарке умъртви немец край Лозен  Нова маска влиза в „ Маскираният артист “ Нова маска влиза в „ Маскираният артист “

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР