Вдъхновен от двете титанични победи срещу супер отборите на Словения

...
Вдъхновен от двете титанични победи срещу супер отборите на Словения
Коментари Харесай

Кокетно стадионче за сто и едно милионче

Вдъхновен от двете титанични победи против супер тимовете на Словения и Норвегия, където блестят международно известни футболисти, играещи на високо клубно равнище и изобщо имена, с които коментаторите лягат и стават, нашият министър председател разгласи, че е подготвен да даде едни 100 милиона за едно " ново, кокетно стадионче ", в случай че националите не престават да радват народа.
Ние, несъмнено, също живеем в носталгичните селения на Съединени американски щати 94, да не кажете, че подценяваме футбола. Обаче въпреки всичко в главата ни се развихрят избрани кокетни мечти, които е редно да споделим.
Например едно кокетна вечер, в която музикантите от БНР са ненадейно посетени от премиерската свита и се получи просто някакво доста кокетно симфонично прекарване. Да кажем един кокетно изпълнен Моцарт, който да затрогне сърцето и да раздруса така надълбоко, колкото двата гола на Божидар Краев (макар че къде е комплицираната и наскучаваща плетеница от звуци, къде е простата хубост на извеждащото подаване и потъването на топката в мрежата). И ето, разцъфне обичаната от нас усмивка и след митингите на музикантите от радиото чуем: кокетно ще им се усилят заплатите, тъй като по никакъв начин не може да се живее кокетно със 660 лв. на месец, па въпреки и да ти жужи Моцарт в главата по през целия ден.
Или пък да кажем майките на деца с увреждания. Знаем, че е доста некокетно да се припомня тази тематика, тя депресира и трови съзнанието. Но въпреки всичко, срамежливо да предложим: дали пък 100 милиона няма да стигнат на места да се пооправи този проблем и в случай че не кокетно, то най-малко родителите и децата им да заживеят малко по-добре? Хайде пък да опитаме да трампим стадиона в името на решението на този проблем. Не единствено от грижа за тях, само че и от грижа за националите - така и така на европейското ще паднем от Швеция с осем на нула. Няма да е кокетно!
И най-после самоуверено да се обърнем към едни прекомерно кокетни въпроси - заплатите на медицински сестри, университетските преподаватели, метеоролозите в Национален институт по метеорология и хидрология, положителните остарели пенсии, разрушените селски пътища и да забележим къде пък най-добре могат да се налеят едни 100 милиона. Пък то европейското отново ще е забавно.
И без това свикнахме да сме за Финландия.

Автор: Райко Байчев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР