Вчерашното предложение за увеличение на пенсиите беше прието с единодушие

...
Вчерашното предложение за увеличение на пенсиите беше прието с единодушие
Коментари Харесай

Увеличението на пенсиите скара депутати на ГЕРБ и БСП



Вчерашното предложение за нарастване на пенсиите беше признато с единогласие от всички депутати. Това демонстрира, че всички парламентарни групи са съгласни с него. Това разяснява депутатът от ГЕРБ Светлана Ангелова в ефира на БТВ.

„ Не сме съгласни с това предложение, тъй като слага пенсионерите в неравнопоставеност. Ние поддържаме всяко едно повишение на приходите на пенсионерите. Ще предложим минимална пенсия 300 лв. и преизчисляване на всичко останали пенсии “. Това разяснява депутатът от Българска социалистическа партия Георги Гьоков в същото предаване.

Ангелова акцентира, че те имат дълг към техните майки и татковци. „ За страдание те са принудени да носят негативите от последните банкрути “, добави Ангелова. „ Хората нямат къса памет “, обърна се тя към сътрудника си. Гьоков подсети, че по време на тройната коалиция пенсиите са били увеличени, въпреки и в края на мандата.

„ Положителният резултат на това, което всички гласоподаваха през вчерашния ден ще засегне 800 000 българи. Това нарастване не е еднопосочно. От началото на годината предприехме нарастване по така наречен швейцарско предписание. В нашата управническа стратегия сме заложили нарастване на пенсиите, само че това би трябвало да стане поетапно. Българска социалистическа партия желае да се усилят шоково всички пенсии. Ние обаче държим за спазването на бюджетната дисциплинираност “, увери Ангелова. “ 100 млн. лв. са планувани за увеличението на минималната пенсия идват от остатъка в бюджета и по-високите доходи “.

На въпрос по кое време ще се стигне до актуализацията на останалите пенсионери, от ГЕРБ показаха, че това нарастване ще засегне 35%.

Според Гьоков 2 милиона пенсионери няма да получат нарастване на пенсиите си. „ Идеята на нашата поддръжка е поради общественото състояние и второто е, че ръководещите ще усилят и на останалите “.

„ ГЕРБ в никакъв случай не е обещавала 300 лв. минимална пенсия “, подсети Ангелова. „ Това беше предложение на Оперативна програма “.

„ Парите, с цел да стане 300 лв. минималната пенсия могат да се вземат от остатъка “, предложиха от Българска социалистическа партия. От ГЕРБ попитаха от кое място ще се вземат тези пари - от образованието ли, от опазването на здравето ли? Ангелова добави, че това е популизъм. Според нея държавният бюджет е като фамилния. „ Вие обещавате без да можете да си извършите сметка на парите. Ние още плащаме задълженията насъбрани от държавното управление на Орешарски “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР