Вчерашното пътуване на премиера Бойко Борисов от поредицата такива, излъчвани

...
Вчерашното пътуване на премиера Бойко Борисов от поредицата такива, излъчвани
Коментари Харесай

Охраната на Борисов ще бъде смъмрена, след като видео показа как шофира

Вчерашното пътешестване на премиера Бойко Борисов от поредицата такива, предавани онлайн във фейсбук, ядоса доста от хората, които са го гледали в обществената мрежа. Причината е, че на фрагментите се вижда по какъв начин колите от Националната работа за защита (НСО) излишно избутват в спешната лента други коли, с цел да премине кортежът на Борисов.

Освен това автомобилът, в който се вози министър председателят, се движи върху две платна по едно и също време и пречи на останалите участници в придвижването. Много от мненията под видеото са свързани както с метода на шофиране на колите от кортежа, по този начин и с обстоятелството, че някои от пътуващите нямат защитни колани, заяви " Офнюз ".


" Националната работа за защита не утвърждава, само че не може да забрани, нито да управлява снимането на фрагменти в свои коли, когато това се прави със единодушието на охраняемите лица. Апелираме да не бъдем въвличани в изборното състезание на основата на каквото и да било опълчване ", обявиха от НСО във връзка предизборните обиколки.

От службата показаха, че видеозаснемането в автомобила по никакъв метод не компрометира сигурността на Борисов. На екипа обаче ще бъде направена забележка за метода на шофиране и държанието на кортежа на пътя, с което е предизвикана чувствителността на жителите, видно и от мнения под обявата.

" НСО не е страна по жалбите, нито е способният орган, който може да се произнася по сходни заявки ", показват от службата за защита във връзка недоволството на останалите водачи на пътя и мненията в обществената мрежа.

По въпроса защитните колани от НСО обясниха за " Дневник ", че техните чиновници не са длъжни да бъдат с такива, а повода за това е да могат да реагират стремително във всяка обстановка. Препоръчително обаче е всички останали пътуващи в автомобила да бъдат с колани.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР