Вчерашният ден беше доста тежък за нашите колеги. Благодарение обаче

...
Вчерашният ден беше доста тежък за нашите колеги. Благодарение обаче
Коментари Харесай

320 пожара са регистрирани вчера

Вчерашният ден беше много тежък за нашите сътрудници. Благодарение обаче на бързата реакция не допуснахме жертви и потърпевши поради усложнената конюнктура. Това сподели шефът на Главна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " Николай Николов пред Нова тв.

" 452 са сигналите за катастрофи за вчерашния ден. 320 бяха пожарите, 121 - избавителни действия. По отношение на мощния вятър най-тежко беше в Монтана, по-късно в София, където на първо място паднали дървета, клони и предмети провокираха тежка обстановка. Вятърът и искрите от паднали проводници провокираха голям брой пожари, в това число и горски ", изясни гл. комисар Николов.

" В Благоевградска област имаше доста тежка конюнктура, обвързвана с десетки пожари в сухи треви, стърнища, а за жалост и в горския фонд. Най-притеснителното беше известието за разразил се горски пожар на територията на Кресна близо пожара, който знаете предходната година какви проблеми сътвори ", разяснява гл. комисар Николов.

В промишлената зона на Сливен - ТЕЦ-Сливен и цех " Динамо " се концентрираха сякаш най-вече от нашите старания. Там в двата обекта към момента не престават гасителните дейности. Неприятна бе обстановката в Айтос.

Гл. комисар Николай Николов съобщи, че има предварителна организация при такива обстановки.

" Нашите проекти разрешават мигновено прилежащите области да се притекат на помощ. Така беше и в Сливен. За наслада нямаме потърпевши хора, нямаме жертви и приветствам нашите момчета ", сподели още той.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР