Вчерашната буря причини големи щети край морето. Велоалея и подпорна

...
Вчерашната буря причини големи щети край морето. Велоалея и подпорна
Коментари Харесай

Защо се стигна до рухването на подпорна стена във Варна

Вчерашната стихия аргументи огромни вреди край морето. Велоалея и подпорна стена рухнаха върху паркинг във Варна. Пет автомобила бяха наранени.

 Велоалея пропадна след изобилния дъжд във Варна и смачка няколко коли (снимки) Виж още

Компрометирани са към 20 м от велоалеята, която е успоредна на бул. " Янош Хуняди ". Тя е построена преди 5 година, само че 40-годишната подпорна не е актуализирана.

Щетите по моя автомобил са за не по-малко от 1000 лева, като това е един от приблизително потърпевшите коли, изясни пред Българска национална телевизия Йордан Демирев.

По думите му, след случая хората са алармирали всички институции. От " Гражданска отбрана " обяснили, че не могат да спомагат за изваждането на един от затрупаните от стената джипове, благосъстоятелност на жена с две дребни деца.

Извадихме джипа с подръчни материали, след един час лутане, добавя Йордан.

По думите му процеп е имало още при построяването на велоалеята.

" Имаше едни огромни железни плочи за тротоар, изринаха се за един ден с багери и започнаха едни камиони да сипват трошляк. За ден-два се сложи асфалт. Според мен, грешката беше, че качиха един огромен валяк, който като стартира да тромбова, целият ни блок се тресеше. Още тогава се спука подпорната стена ", изясни още Демирев пред bTV.

Той добави, че живущите в региона са пуснали сигнал в общината за ставащото, само че са получили единствено краткотрайно решение на казуса - сложена е ограда.

От кмета на Община Варна е разпоредена инспекция дали са получавани сигнали, при определяне на подобен сигнал и надлежно необработването му - длъжностното лице ще бъде глобено.

" Подпорната стената е построена от блокчета, няма желязо-бетон и в резултат на изобилните дъждове се стигна до тази доста неприятна обстановка, безапелационен е и райойнният кмет на " Младост " Христо Христов.

По думите му, цялата стена би трябвало да бъде съборена, защото е компроментирана.

Много некачествено осъществяване, добави Христов. Той съобщи, че е разговарял с кмета на Варна Иван Портних и е получил увещание от него, че вредите ще бъдат възобновени.

" Община Варна ще се съобрази с всички законови разпореждания, по тази причина допускам, че притежателите на потърпевши коли ще бъдат обезщетени ", съобщи изясни Тихомир Тимов, нач. отдел " Общинска инфраструктура ". Той беше безапелационен, че още през днешния ден ще стартира работа по възобновяване на стената.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР