Вчерашната буря причини големи щети край морето. Велоалея и подпорна

...
Вчерашната буря причини големи щети край морето. Велоалея и подпорна
Коментари Харесай

Рухналата велоалея: Започва проверка дали има сигнали за некачествено строителство

Вчерашната стихия аргументи огромни вреди край морето. Велоалея и подпорна стена рухнаха върху паркинг във Варна. Пет автомобила бяха наранени.

Компрометирани са към 20 м от велоалеята, която е успоредна на бул. „ Янош Хуняди “. Тя е построена преди 5 година, само че подпорната стена не е актуализирана. Възстановителни действия към момента не са почнали.

Снимка: btvnovinite.bg

Щети има и по автомобила на Йордан Демирев. По думите му процеп е имало още при построяването на велоалеята.

„ Имаше едни огромни железни плочи за тротоар, изринаха се за един ден с багери и започнаха едни камиони да сипват трошляк. За ден-два се сложи асфалт. Според мен, грешката беше, че качиха един огромен валяк, който като стартира да тромбова, целият ни блок се тресеше. Още тогава се спука подпорната стена “, изясни Демирев.

Той добави, че живущите в региона са пуснали сигнал в общината за ставащото, само че са получили единствено краткотрайно решение на казуса – сложена е ограда.

„ От кмета на Община Варна е разпоредена инспекция дали са получавани сигнали, при определяне на подобен сигнал и надлежно необработването му – длъжностното лице ще бъде глобено “, изясни Тихомир Тимов, нач. отдел „ Общинска инфраструктура “.

Снимка: btvnovinite.bg

Тимов сподели още, че велоалеята е построена въз основа на план, който не е включвал ремонт на подпорната стена. Той беше безапелационен, че още през днешния ден ще стартира работа по възобновяване на стената.

„ Община Варна ще се съобрази с всички законови разпореждания, по тази причина допускам, че притежателите на потърпевши коли ще бъдат обезщетени “, съобщи Тимов.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР