Вчера видимо развълнуваният Ален Делон получи на фестивала в Кан

...
Вчера видимо развълнуваният Ален Делон получи на фестивала в Кан
Коментари Харесай

Ален Делон получи "Златна палма" в Кан и отговори на критиките срещу себе си

Вчера очевидно разчувстваният Ален Делон получи на фестивала в Кан " Златна палма " за кариерата си от 6 десетилетия. При приемането на премията той отговори на рецензиите, на които беше подложен поради възгледите си за дамите и за гей двойките, написа " Ройтерс ".

Делон, който с присъединяване си в огромни филмовови заглавия през 60-те и 70-те години на предишния век, се трансформира в същинска икона на френското кино, получи бурните овации на публиката на кинофестивала по време на специфичната гала на връчването на оценката.

Решението Делон да получи премията беше причина към уредниците на фестивала да бъдат отправени рецензии, което докара и до петиция в Съединени американски щати, събрала 25 хиляди гласа. Актьорът употребява мотива, с цел да отвърне на на публичното възмущение, подбудено от изявленията му в общественото пространство.

" Сигурен съм, че в случай че в действителност се гордея с нещо, това е само кариерата ми ", сподели той. " Получавам " Златна палма " не за друго, а поради нея. И това ме кара да се усещам щастлив, поласкан и удовлетворен. "

 Ален Делон със
© Reuters

Ален Делон със " Златната палма ".

Ален Делон получи премията от щерка си Анушка Делон, а един от филмите с негово присъединяване, " Гепардът " на Лукино Висконти, взе най-голямата премия на фестивала през 1963 година През годините неговите обществени изявления, сред които признанието, че е удрял плесници на дами и другарството му с крайнодесния политик Жан-Мари Люпен, постоянно разбунваха духовете.

Преди церемонията Делон даде изявление на вестника " Журнал дю диманш " и сподели, че част от изявленията му са изопачени от медиите. Той добави, че като артист постоянно е бил безукорен.

" Нямам нищо срещу гей браковете. Не ме интересува: хората да вършат каквото си желаят. Но аз съм против осиновяването на деца от еднополови двойки ", означи той.

" Казал съм, че съм удрял плесници на дами? Да. Но би трябвало да прибавя, че съм получил повече плесници, в сравнение с в миналото съм дал ", разгласи той. Делон разяснява и политическите си убеждения като призна, че постоянно е бил с десни убеждения, само че в никакъв случай не е подкрепял извънредно десните.

Във времето на придвижването Me Too, което упорства за по-голямо почитание към дамите от филмовата промишленост, както и към по-голямо пълноправие на половете, награждаването на Делон провокира въпроса дали това е подобаващото време той да получи оценката.

 Делон получи премията от щерка си Анушка Делон.
© Reuters

Делон получи премията от щерка си Анушка Делон.

Според Ронда Ричфърд, основан във Франция публицист на " Холивуд рипортър ", тази година уредниците на фестивала са създали добре, че са удвоили броя на жените-режисьори в спортната стратегия. На базата на тази наклонност обаче тя счита, че награждаването на Делон е " неверно решение ".

Основателката на групата " Жените в Холивуд " Мелиса Силвърстайн упрекна фестивала, че по този метод отдава респект на " тези отвратителни полезности ". Дори Ева Лонгория означи, че схваща за какво " това може да разгневи някои хора ".

Организаторите на фестивала в Кан опазиха избора си с претекста, че Делон " не е съвършен " и е отличен за кариерата си като артист.

Някои артисти се изрекоха в поддръжка на Делон. " Това, което Ален Делон споделя, си е негова работа ", разяснява френската актриса Виржини Ледоайен, която е и ръководител на журито, което ще връчи премията за филми, имащи отношение към ЛГБТ тематиката. " Той е необикновен артист, който обогати киното. "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР