Вчера ви разказахме как жителите на софийското село Владая ловят

...
Вчера ви разказахме как жителите на софийското село Владая ловят
Коментари Харесай

Докога ще съществува „водното огледало на Владая“

Вчера ви разказахме по какъв начин жителите на софийското село Владая ловят риба в голяма локва на пътя. Сигнал за това ни изпратиха наши фенове.

Местните хора и преминаващите водачи даже наричали локвата „ езерото " и „ водното огледало на Владая “.

Столичната община даде обещание незабавен ремонт и от през днешния ден е почнало отводняване на голяма локва.

По думите на кмета на Владая Цветанка Здравкова шахтата в региона на локвата е ремонтирана ноември месец предходната година. Проблемът бил, че е прекратена някаква тръба.

Тя подсети, че доста вода се стича от планината към Владая. Положението дори било по-сериозни – било наводнено цялото платно, само че доброволци отводнили част от пътя.

По думите на кмета улиците във Владая не са ремонтирани от 40 години. Имала уверението на регион „ Витоша “ и на Столичната община, че тази година ще има главен ремонт на ул. „ Войнишко въстание “, тъй като кметството на Владая няма личен бюджет.

„ Не трябваше жителите на Владая да „ зарибяват “ пътната грапавина. В случая става въпрос за съгласуваност сред службите, с цел да няма такива предпоставки за настроения в хората. Предал съм на сътрудниците и сега има към този момент изпратена спешна група, която да почисти линейния отводнител “, сподели зам.-кметът по направление „ Транспорт и градска подвижност “ Кристиан Кръстев.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР