Вчера във Видинската симфониета стартира седмият фестивал на изкуствата „Дунавски

...
Вчера във Видинската симфониета стартира седмият фестивал на изкуствата „Дунавски
Коментари Харесай

Стартира седмият фестивал на изкуствата „Дунавски вълни“ във Видин

Вчера във Видинската симфониета започва седмият фестивал на изкуствата „ Дунавски талази “.

„ Изключително съм благополучен, че имаме опцията да сложим началото на следващото издание на фестивала „ Дунавски вълни”. След малко ще можем да се насладим на прелестния концерт на Симфониета – Видин „ В благозвучие “, с присъединяване на солисти от Ансамбъла за национални песни и танци „ Дунав “, с който ще бъде открит фестивалът довечера. Пожелавам триумф на участниците и прелестно въодушевление през фестивалните дни”, сподели при откриването му кметът Огнян Ценков.
Той благодари на всички участници в „ Дунавски талази “ и на сътрудниците от общината, които направиха допустимо превръщането му в обичайно и удивително събитие.

Ценков напомни, че единствено след броени дни стартира вторият сезон на Летните вечери на операта и балета „ Баба Вида”, който общината провежда взаимно с Държавна опера - Русе, Държавна опера - Стара Загора, и Симфониета – Видин.
Кметът прикани видинчани и гостите на града да посетят представленията и деянията, включени в богатата стратегия на фестивалите.
Вторият ден от фестивала ще продължи с детски пленер, арт работилница, представления за деца и възрастни на Драматичен спектакъл – Монтана.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР