Вчера стана ясно, че районната прокуратура в Пловдив започва проверка

...
Вчера стана ясно, че районната прокуратура в Пловдив започва проверка
Коментари Харесай

Какво ще търси националното обвинение в социалните домове в Пловдивско

Вчера стана ясно, че районната прокуратура в Пловдив стартира инспекция във всички обществени домове на територията на 13-те общини в Пловдивска област. Оказва се, че над 40 обществени заведения единствено в Пловдивска област ще бъдат тествани от прокуратурата взаимно с районните звена на Социално подкрепяне в Пловдив.

Пловдив

Вчера районният прокурор Чавдар Грошев разпореди една взаимна акция на Министерство на вътрешните работи дружно със службите за Социално подкрепяне за инспекция на всички обществени заведения - частни, общински и тези, които са с делегиран бюджет - за това какви са материалните условия, при които живеят настанените в тях възрастни и деца с физически и умствени увреждания. Също по този начин ще се ревизира дали обратно във времето са подавани някакви сигнали в тях и по какъв начин са приключили тези минали инспекции, в случай че е имало такива.

Необяснимо за какво 10 години след оня филм на Би Би Си, където видяхме по какъв начин живеят децата в Могилино, в този момент ставаме очевидци на нещо сходно, само че в заведения, където са настанени възрастни хора.

Според шефа на районната дирекция Социално подкрепяне в Пловдив Емилия Иванова се поставят огромни старания както за възстановяване на изискванията, по този начин и за пораждане на нови обществени услуги, само че като цяло са факт неналичието на фрагменти и неатрактивните условия за работа в обществената сфера. Тя изясни, че Като на територията на Пловдивска област действат 35 такива обществени услуги - 13 за деца и 22 за възрастни, като по-голямата част от тях са съсредоточени в Пловдив. Също по този начин съобщи, че като районна дирекция те не правят такива инспекции, само че имат наблюдения и увери, че децата са настанени в центрове за настаняване от фамилен вид, които са нови здания със съответното съоръжение и обезпечен медицински личен състав. А постройките, в които са профилираните институции за възрастни хора, са от по-стар вид.
Емилия Иванова, шеф на районната дирекция Социално подкрепяне в Пловдив: Управлението на този вид обществени услуги е предоставено на общината и тя ръководи подбора на личния състав, неговото образование, и надлежно броят, който е съгласуван с делегирания потенциал за работа на услугата.
Всички родственици на хората, които са настанени там, са извънредно обезпокоени и се опасяват, тъй като те са притиснати от обстановката и това ненапълно изяснява и тяхната приемливост във връзка с подобен вид жестоко отношение.
 Прокуратурата в Пловдив ще ревизира всички обществени домове в града и региона Прокуратурата в Пловдив ще ревизира всички обществени домове в града и региона
Районната прокуратура в Пловдив стартира инспекция във всички обществени домове на територията на 13-те общини в Пловдивска област. Акцията е в следствие н...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР