Вчера се навършиха десет години, откакто популярният телефон на Apple

...
Вчера се навършиха десет години, откакто популярният телефон на Apple
Коментари Харесай

10 г. от появата на първия iPhone - как промени живота ни?

Вчера се навършиха 10 години, откогато известният телефон на Apple - iPhone, е пуснат в продажба за първи път в Съединени американски щати, написа Военновъздушни сили.

Това е огромният залог на създателя на компанията от Купъртино Стив Джобс, който разгласи стартирането на устройството през януари 2007 година, представяйки го като „ iPod с необятен екран и сензорен надзор, революционен мобилен телефон и интернет навигатор “.

Десет години по-късно калифорнийската компания е продала милиарди бройки от скъпоценното си устройство, трансформирало се в един от най-успешните артикули в историята.

Това не е първият смарт телефон, само че стана първото устройство, което съумя да промени навиците ни в доста връзки. За това малко по-късно способстваха също Гугъл и Android.

Какво се промени с появяването на iPhone на Apple?

1. Устройството сложи интернет в ръцете ни



Интернет промени нашето общество в доста аспекти и въздействието му нямаше да е толкоз огромно, в случай че не можехме да го имаме, безусловно, в ръцете си. С годините се усилиха приложенията, платформите и формите за потребление на мрежата до степен, че тя се озова в центъра на ежедневния ни живот.

Шведската телекомуникационна компания Ericsson разгласява неодавна отчет за подвижността, който демонстрира, че наклонността продължава. Очаква се в идните шест години повече от един милион нови хора да употребяват интернет на телефона си всеки ден.

Според компанията единствено сред 2016 и 2017 година трафикът на данни е повишен със 70%. Може да се каче, че на процедура говоренето по телефона излиза от мода. Макар и не изцяло – цифрите демонстрират, че новите аудиовизуални варианти възвръщат потреблението на гласа.

2. Интегрира фотосите в всекидневието ни



Днес на процедура е немислимо да си купим телефон без камера. Преди 10 години ситуацията беше тъкмо противоположното. Едновременният напредък на обществените мрежи и интелигентните телефони разреши консолидираното по невъобразим дотогава метод на мобилната снимка в живота ни.

През 2016 година, съгласно консултантската компания Deloitte, са били споделени и качени в интернет 2.5 милиарда фотоси. Близо 90% от тях са направени със смарт телефон.

Според отчета „ Инфо трендове “ на Keypoint Intelligence, половината от фотосите през 2011 година са направени с мобилен телефон. През 2017 година броят им е повишен до 85%.

Днес документираме всекидневието си с камерата на мобилния телефон – от храната до хората, с които сме, и местата, които посещаваме. Новите камери на iPhone-те, които занапред ще навлязат на пазара, дават обещание нови революции във фотографията.

3. Промени метода ни на работа



Чрез другите си модели iPhone, Apple ни показа разнообразни приложения, които улесниха работата ни в интернет. Чрез App Store, първия виртуален магазин за приложения, компанията, основана от Джобс и ръководена сега от Тим Кук, промени рутината ни на работното място в доста връзки и подтиква развиването на нови платформи от Apple и съперниците й.

Функции като GPS, приложения като Uber и, несъмнено, имейлът се оказаха жизненоважни за триумфа на тази наклонност.

4. Стимулира видеоразговорите



Apple беше първият производител на телефони, който добави система за видеоразговори. Това се случи през 2010 година Стив Джобс го показва по време на показване, на което употребява извънредно новаторския по това време iPhone 4 в Сан Франциско, Калифорния.

Устройството беше първото, което включва фронтална камера за потребление съответно за FaceTime (системата за видеоразговори). Първата версия можеше да се употребява единствено сред iPhone-и и да се свързва с wi-fi мрежа. Днес позвъняванията са универсални в съвсем всички връзки.

5. Улесни метода за предпазване и слушане на музика



Още през цялото време Apple заложи на музиката. Преди iPhone, iPod разреши на доста хора да носят музиката си на всички места, без съвсем да заема място. iPhone направи още една крачка, като добави iTunes Store - виртуална библиотека с музика, която се трансформира в първия бизнес за продажба на музика онлайн.

През 2015 година се появи Apple Music - музикална стрийминг услуга на софтуерната компания, която конкурира Spotify и отива оттатък песните и видеоклиповете. Неотдавна се състоя премиерата на новия й документален филм „ Не мога да спра, няма да спра: Историята на едно неприятно момче “, в който хип хоп изпълнителят Шон „ Диди “ Комбс споделя за основаването на дискографията си.

Очаква се още по-голямо развиване. Apple нае двама шефове на Sony за основаването на нови видеа в Apple Music. Дали ще можем да ги гледаме по iPhone-а си?

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР