Вчера политикът от Свободната демократическа партия (СвДП) Томас Кеммерих беше

...
Вчера политикът от Свободната демократическа партия (СвДП) Томас Кеммерих беше
Коментари Харесай

Сътресения в Германия: Първи министър-председател с помощта на крайнодясната АзГ

Вчера политикът от Свободната демократическа партия (СвДП) Томас Кеммерих беше изненадващо определен за министър-председател на Тюрингия на секрети избори благодарение на гласовете на крайнодясната Алтернатива за Германия (АзГ) и на Християндемократически съюз (ХДС) на Меркел. Това заяви немското издание на Reuters.

Досегашният ляв министър-председател Бодо Рамелов загуби от Кеммерих в трето гласоподаване с 44 на 45 гласа. Събитията в Народното събрание в Ерфурт провокираха отвращение на доста места. Лидерът на Германската социалдемократическа партия (ГЕСП) Норберт Валтер-Борянс приказва за " непростимо прекрачване на границата от ХДС и СвДП ". Федералният Християндемократически съюз също остро разкритикува личната си районна конструкция и пледира за нови избори в Тюрингия.

Събитията в провинцията доведоха и до разтърсвания в Берлин. „ Това, което се случи в Ерфурт, не беше случайност “, съобщи вицеканцлерът и финансовият министър от социалдемократическа партия Олаф Шолц. Изборът на Кеммерих повдигна „ доста съществени въпроси към върха “ на Християндемократическия съюз, като съдружният и сътрудник ГЕСП изисква бързи отговори. Социалдемократическа партия разгласи проява пред централата на ХДС в Берлин в късния следобяд, в която също ще вземе присъединяване и заместник-шефът на групировката Кевин Кюнерт.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР