Вчера парламентарната комисия по енергетика одобри на първо четене проект,

...
Вчера парламентарната комисия по енергетика одобри на първо четене проект,
Коментари Харесай

Рамадан Аталай: Защо не прибираме част от свръхпечалбата на "Лукойл"?


Вчера парламентарната комисия по енергетика утвърди на първо четене план, препоръчан от Движение за права и свободи, с който се не разрешава износът от България на петрол и нефтопродукти с генезис Русия.

Темата разяснява пред bTV Рамадан Аталай, народен представител от парламентарната група на партията.

“Когато Движение за права и свободи настояваше да се желае дерогация особено за България и българския народ (частична анулация на избран закон – б.р.), с цел да можем да получаваме съветски патрол, тогава Асен Василев и министър председателят се усетиха, че в действителност това е належащо ", уточни Рамадан Алатай.

„ Има дерогация по тръбата „ Дружба “, която върви. Записано е, че Унгария и другите страни имат правото да изнасят нефт и петролни деривати след преработката на Русия. За нас това го няма поради неведение. Ние сме създали закон за надзор на дерогацията. Всички министри от служебното държавно управление и от държавното управление на „ Продължаваме промяната “ трябваше да изискат от Европейската комисия да уеднаквят дерогациите дружно с унгарските след установяването на този пропуск “, разяснява Аталай.

Той уточни още, че от 2019 година „ Лукойл “ работи на ишлеме – внася, преработва, изнася. Депутатът от Движение за права и свободи запита ръководещите през последните години за какво не са говорили с „ Лукойл “ за прекъсването на работа на ишлеме, с цел да работи като българско дружество. „ Така продукцията, изработвана от съветски нефт, ще бъде българска “, означи той.

Според него не е открита законова формула, с която да се прибира част от свръхпечалбата на „ Лукойл “. „ Помощи не би трябвало да се раздават на калпак, би трябвало да стигат до енергийно бедните “, счита Аталай.

" Спирането на " Лукойл " ще провокира още една невъзможност в страната. Можем да внасяме нефт, само че не е ясно на какви цени ", сподели депутатът.

Още по тематиката вижте във видеото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР