Вчера от Министерството на здравеопазването официално заявиха намерението си да

...
Вчера от Министерството на здравеопазването официално заявиха намерението си да
Коментари Харесай

Арх. Петкана Бакалова: Предложеният терен за детска болница е подходящ

Вчера от Министерството на здравеопазването публично обявиха желанието си да бъде построена детска болница в двора на болница " Лозенец ".

Този терен, който беше препоръчан от министерството на опазването на здравето за детска болница у нас, е подобаващ. Това съобщи арх. Петкана Бакалова в " Денят стартира ".

Тя изреди няколко аргументи за това: „ Първо теренът е задоволително огромен, второ е в непосредствена непосредственост до парк, който е извънредно значим за детската болница. Наблизо има всеобщ превоз, също по този начин и огромен бул., който може да бъде удължен, с цел да се обезпечи безконтролен достъп на колите за спешна помощ. Не на последно място бъдещата постройка има опция да бъде гъвкава, т.е. да бъде достроявана. Освен това там ще бъде позициониран протонен ускорител – това е извънредно значимо за детската болница.

Бакалова добави, че от позиция на градоустройството, урбанизма, архитектурата и инфраструктурата, теренът е подобаващ.

„ Почти две години със Столична община търсим терен. Бяха препоръчани 4 терена – Александровска болница, която е наситена със здания, няма паркова среда; теренът на Правителствена болница, който се оказа, че паркът наоколо не е нито държавна, нито общинска собственост; теренът наоколо до Цариградско шосе (бившите казарми), където има инфраструктурна обезпеченост, само че теренът е на Министерство на защитата и би трябвало да получи ново отреждане “, обясни Бакалова.

Вижте целия диалог във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР