Вчера от Министерството на търговията на Китай в отговор на

...
Вчера от Министерството на търговията на Китай в отговор на
Коментари Харесай

Китай публикува изявление относно тарифните мерки на САЩ

Вчера от Министерството на търговията на Китай в отговор на изказването на офиса на търговски представители на Съединени американски щати по отношение на следствието по раздел 301 обявиха, че първо, обвиняванията на Съединени американски щати против Китай за несправедливи търговски дейности не дават отговор на обстоятелствата и са неоснователни, оповестява bulgarian.cri.cn.

Вашингтон измисля редица политики, с които изкривява комерсиалните и стопански връзки с Китай. Тяхна цел е да се оправят с вътрешните политически проблеми и да попречват развиването на Китай. Китайските триумфи в стопанската система са резултат от промените с пазарна ориентировка, а не на „ меркантилизъм “ и „ държавен капитализъм “.

Второ, Китай придава огромно значение на комерсиалните разногласия със Съединени американски щати и откровено и търпеливо работи за разговор с Вашингтон, изхождайки от висотата на двустранното търговско-икономическо съдействие, облекчаване желанието на китайския народ за по-добър живот и за качествено развиване на китайската стопанска система.

Трето, Съединени американски щати смятат, че ответните тарифни ограничения на Китай нямат правна основа. Но в действителност Вашингтон едностранно стартира комерсиална война, което няма никаква правна основа.

Четвърто, Китай е заставен да предприеме нужните ограничения, с цел да отбрани ползите на страната и на останалите страни. Това е рационално, заслужено и законно деяние.

Пето, започнатата от Съединени американски щати комерсиална война е ориентирана освен към Китай, само че и към целия свят, и ще вкара международната стопанска система в заплаха. Шесто, Китай ще продължи да отстоява праволинейно политиката за промени и отваряне към света и дружно с другите страни ще пази правилата за свободна търговия и многостранната комерсиална система.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР