Вчера, персоналът в Дома за стари хора-Сливен и Защитеното жилище

...
Вчера, персоналът в Дома за стари хора-Сливен и Защитеното жилище
Коментари Харесай

Пет случая на COVID-19 в Дома за стари хора в Сливен

Вчера, личният състав в Дома за остарели хора-Сливен и Защитеното жилище за лица с умствена изостаналост-2, е тестван по метода на пуловете, оповестиха от Общината.
Общо са тествани 54 души, като 49 са от Дома за остарели хора, а 5 са от Защитеното жилище. Пет от пуловете от Дома за остарели хора, са позитивни. Поради тази причина през днешния ден са направени PCR-тестове на 23 лица.
Всички резултати от предпазеното жилище са негативни. Днес са взети пулове на целия личен състав от Центровете за настаняване от фамилен вид - 43 души. След като беше открито огнище в Дома за пълнолетни лица с умствена назадничавост на населено място „ Качулка “ в средата на октомври Община Сливен предприе в допълнение тестване за COVID-19 за всички услуги от резидентен вид.
На 31 октомври изтича карантината на лицата от вкъщи. При потребителите и личния състав болестта е протекло без затруднения и не се е наложила хоспитализация. Домът работи при естествен график, с наличния личен състав и доброволците, които се включиха след апела на Общината.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР