Вчера на 87-годишна възраст почина легендарният водещ Лари Кинг. Името

...
Вчера на 87-годишна възраст почина легендарният водещ Лари Кинг. Името
Коментари Харесай

Ралица Василева разкри тайната зад успеха на Лари Кинг

Вчера на 87-годишна възраст умря именитият водещ Лари Кинг. Името на журналиста е известно по целия свят. Предаването му по телевизия Си Ен Ен влиза в върховете на „ Гинес “ като токшоуто с най-дълъг живот в ефира.

Той беше кралят на диалозите. Интервюирал е както президенти, по този начин и професионални спортисти. След 6000 епизода на предаването си, той се пенсионира през 2010 година

Журналистът Ралица Василева, която работеше с Кинг в Си Ен Ен, описа в какво се състоеше триумфът му и за какво името му ще остане вечно в историята на малкия екран.

Според българското лице на най-голямата кабелна новинарска мрежа в света, неговата диря поддържа основите на актуалната публицистика.

„ Той доброволно организираше един диалог с хората, откровено показваше, че той се интересува от това, което те мислят. Те могат да отговорят и те го усещаха, усещаха тази непосредственост с него и доста постоянно той успяваше да извлече от тях неща, които те на различен човек не биха го споделили.

Просто, тъй като те му имаха вяра и го уважаваха, и го усещаха, че той откровено има едно любознание да разбере тяхната позиция. Също и да им симпатизира.

Това и приказвам с моите студенти – класиката, в случай че научат от мен класиката, те ще могат да я пригодят към техния метод на виждане, на публицистиката, на интервюирането и по този начин нататък.

Трябва човек да научи това, че би трябвало да бъде себе си. Например, аз доста уважавах Лари Кинг, само че в никакъв случай не се пробвах да бъда Лари Кинг, тъй като щеше да бъде смешно.

Но може човек да научи основите – това е в действителност да слушаш индивида, в действителност да се интересуваш от това, което той мисли и да извлечеш от него хубави неща, тежки неща, според от събеседника и тематиката на диалога.

Той обективно водеше своите изявленията, не манипулираше хората. Това също беше част от магията, тъй като хората му имаха доверие. Знаеха, че той няма да ги манипулира или да манипулира техните отговори “, изясни българската журналистка.

Василева, която преподава публицистика в едно от най-хубавите висши държавни учебни заведения оттатък Океана – университета в Джорджия, въпреки всичко признава, че забързаният живот в ерата на осведомителния безпорядък, стилът на Лари Кинг въпреки всичко има своите фенове.

„ Трябва да си призная и аз самата около тези технологии, аз към този момент виждам за по-кратки изявленията, по-бързичко да се интервюирам, само че също обичам събота и неделя да чувам някои неща, които са един час – да се задълбоча в нещата. В всекидневието виждам да се осведомявам доста небрежно.

Смятам, че Коронавирус и рестриктивните мерки, които ни наложи тази пандемия, трансформираха метода ни на мислене.

Поне това, което виждам към себе си. И считам, че, може би, хората се задълбаха повече в себе си, да мислят повече върху себе си, за живота, за това по какъв начин живеят и, може би, има опция тъкмо за едночасово предаване с един събеседник – това правеше Лари Кинг.

Ако има подобен гений като него, тъй като такива гении рядко се раждат, би трябвало човек да го има този гений, тази харизма, с цел да може да поддържа вниманието на фена толкоз дълго време “, изясни Василева.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР