Вчера, на 31 май, организаторът на частната руска лунна мисия

...
Вчера, на 31 май, организаторът на частната руска лунна мисия
Коментари Харесай

Частната руска мисия до Луната ще тежи 160 килограма

Вчера, на 31 май, уредникът на частната съветска лунна задача Виталий Егоров оповести, че тя ще тежи 160 кг, а не както бе планувано в началото 50 кг. Това бе обявено на страниците на Новости-космонавтики.

Проектът съумя да получи много солидна сума благодарение на платформа за групово финансиране (краудфъндинг), тъй като даде обещание, че ще успее да снима местата на кацане на американските кораби “Аполо ” и за съветската аудитория ще реши един път вечно въпроса за това дали човек е бил на Луната.

Ръководителят на плана Виталий Егоров обаче не се съмнява. Той е уверен, че задачите “Аполо ” са действителни. Ето какво споделя той в изявление за “Воздух ”:

“Статистиката приказва, че в Русия не по-малко от 40% от популацията не има вяра в полетите до Луната. В Съединени американски щати числата са релативно същите. Сред научната общественост, както и в галактическата промишленост, няма подозрение, че полетите са действителни. Но в обществото като цяло няма такова единогласие ”, оповестява той.

“Аз като блогър виждам следното нещо всякога, когато пиша за галактическите проучвания: всеки намек, при който обсъждаме американските полети до Луната, довежда до бурни мнения, разногласия, стълкновения, които не водят до нищо положително и ни губят времето. На мен към този момент ми приизлява и взех решение, че е време да сложим завършек на този спор. Ако не можем да го разгадаем тук, на Земята, време е да полетим отново до Луната ”, разкрива претекстовете си Егоров.

Относно съветския национализъм, Егоров споделя следното: “Много хора си мислят, че оспорването на американските лунни кацания е патриотично. Но в действителност не е патриотично. Едни от първите, които поздравиха американските лунни астронавти, бяха представители на руския ракетно-космически бранш. Това са хора, които са изстреляли Гагарин, които са изстреляли първите луноходи. Те знаеха, че американските кацания са истина. Ако ние твърдим противоположното, значи мислим, че нашите лични галактически експерти са некомпетентни. А пък аз им се поверявам ”.

Бъз Олдрин и Нийл Армстронг на лунната повърхнина. Credit: NASA

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР