Вчера министърът на здравеопазването издаде заповед за задължително носене на

...
Вчера министърът на здравеопазването издаде заповед за задължително носене на
Коментари Харесай

Гратисният период за закупуване на предпазни маски е до събота

Вчера министърът на опазването на здравето издаде заповед за наложително носене на защитни маски на открити и закрити публични места. В тази връзка се даде гратисен интервал на всички жители, в който да си закупят маски. "Знаете, че има спорни версии за носенето на маски, а заповедта на Ананиев е вследствие на дълготрайно разискване. Болните лица наложително би трябвало да носят маски, СЗО не предложи здрави лица да ги носят. Гратисният интервал за закупуване на маските е до събота ", сподели ген. Мутафчийски на утринния брифинг през днешния ден.
Той отсече, че главните източници, които употребяват за въвеждането на ограничения, са Китай, Южна Корея, Израел. В последната страна от нощес маските са наложителни.
"Поставянето на рестриктивни ограничения пред българските жители е същинско тестване за тях, само че ние също имаме фамилии и поносим. Те са разследване на това, че следим трендовете. Ясно е, че не може да има 100-процентово схващане. Получавам позвънявания от жители с горещи молби за по-строги ограничения ", добави началникът на Националния действен щаб.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР