Вчера местният парламент имаше нелеката задача да гласува закриването на

...
Вчера местният парламент имаше нелеката задача да гласува закриването на
Коментари Харесай

Закриха училище в община Севлиево

Вчера локалният парламент имаше нелеката задача да гласоподава закриването на Основно учебно заведение „ Емилиян Станев “ в село Ряховците, което ще се случи от 1 септември 2020 година, оповестиха от локалната администрация.
До тази последна мярка се стига, поради фрапантно намалелия брой възпитаници и невъзможността на учебното заведение да действа по този метод.
За образователната 2019/2020 година са записани едвам 19 възпитаници, разграничени в 3 паралелки. По едно дете учат в първи, във втори и в шести клас. В трети клас са петима, в четвърти – двама и в пети клас – деветима.
„ Обучаването им в слети паралелки е проблем при организирането на първокласен образователно-възпитателен развой “, се споделя в претекстовете към предлагането.
Общинските съветници гласоподаваха за закриването на учебното заведение, като учениците ще се пренасочат към ОУ „ Св. св. Кирил и Методий “ в село Петко Славейков, което е най-близкото средищно учебно заведение. Има учебен рейс и свободни работни места за обезпечаване на претовареност на педагогическия личен състав на ОУ „ Емилиян Станев “. Учителите ще запазят работните си места, а приходите от наеми и аренда отиват за селото.
Очаква се реализиране на ефикасна и оптимална учебна мрежа за община Севлиево, понижаване броя на маломерните и слети паралелки, по-ефективно потребление на финансовия запас за горива, електрическа енергия и вода.
По избор на родителите, децата имат опция да се насочат и към други учебни заведения в общината и го вършат, тъй като никой не желае детето му да е единственият първокласник и да учи с 9-класници в слята паралелка, аргументираха се съветниците.
В решението на Общинския съвет се показва още, че наложителната образователна документи и фондът учебници ще се одобряват и съхраняват в ОУ „ Свети свети Кирил и Методий “, а приходите от наеми и аренда на миналите в благосъстоятелност на общината аграрни земи в размер на 5 706 лева ще се употребяват за потребностите на кметството в Ряховците.
На същото съвещание локалният парламент утвърди предлагането да се разшири газопреносната мрежа до още четири села в община Севлиево. Това стана факт с одобряването на профилирани план-схеми за техническа инфраструктура към настоящия обстоен организационен проект с трасета за газоразпределителна мрежа и сградни отклонения в строителните граници на селата Градница, Кормянско, Петко Славейков и Ряховците.
Общата дължина на трасетата е 40 395 метра, разпределени по следния метод: 9 939 метра в село Градница, 8 462 м в Кормянско, 10 445 м в Петко Славейков и 11 549 м в Ряховците.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР