Вчера изпълнителният директор на Топлофикация София подаде оставка. Той каза,

...
Вчера изпълнителният директор на Топлофикация София подаде оставка. Той каза,
Коментари Харесай

Елен Герджиков: Борис Бонев трябва да стане зам.-председател на СОС

Вчера изпълнителният шеф на " Топлофикация " София подаде оставка. Той сподели, че прави това по персонални аргументи. Според новия-стар ръководител на Столичния общински съвет Елен Герджиков има и други аргументи за подадената оставка, измежду които е рецесията на доверие сред шефът и кметът на столицата.

Надзорният съвет има пълномощията да избере изпълнителен шеф и те са го създали оптимално бързо, сподели Герджиков. Според него точно при започване на отоплителния сезон е значимо да се подсигурява готовността.
Елен Герджиков: Дълговете на " Топлофикация " са пределно ясни. По-голямата част от тях са предмет на специфичен контракт с БЕХ. Този контракт се извършва. Краткосрочните отговорности към " Булгаргаз " също се погасяват. Ще бъдат върнати част от средствата на " Топлофикация ", които бяха подадени в КТБ и тези средства ще отидат за погасяване на краткосрочните отговорности към " Булгаргаз ".
Общинският съвет би трябвало да започва процедурата дружно с Европейската банка за възобновяване и развиване за намиране на външен мениджмънт на сдружението със отговорности за вложения в рационализация.

За следващ път през днешния ден самостоятелният Борис Бонев отхвърли да заяви по какъв начин е дал своя вот за избора на Герджшков на поста ръководител на СОС. Той настоя да получи зам.-председателско място в Столичния общински съвет.
Елен Герджиков: За мен интригата, която особено " Демократична България " се пробват да подреден на господин Бонев по отношение на избора ми за ръководител, е несъмнено неточна и несправедлива.
Ако Бонев го е подкрепил, това значи, че той е отказал да влезе в политическото факсимиле, счита Герджеков. Сегашният устав не разрешава да му бъде обещано зам.-председателско място, само че е основана работна група за изработката на нов устав, който ще позволява такава опция.
Елен Герджиков: Г-н Бонев би трябвало да стане зам.-председател по простата причина, че в тази обстановка хората, които са дали своят вот за него, би трябвало да получат съответно на броя си посланичество.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР