Вчера Европейският съд отсъди, че производителят на спортно облекло adidas

...
Вчера Европейският съд отсъди, че производителят на спортно облекло adidas
Коментари Харесай

adidas не може да има търговска марка над трите си ленти

Вчера Европейският съд отсъди, че производителят на спортно облекло adidas не може да има комерсиална марка над трите ленти, с които са украсени множеството облекла на компанията, съобщи Reuters.

Важно е да отбележим, че не става дума за логото от три, леко наклонени и разнообразни по величина ленти, а за комбинацията от трите паралелни ленти, които служат най-много за изящен претекст.

Компанията се опита да убеди съда, че би трябвало да получи комерсиална марка върху " три паралелни ленти, ситуирани на идентична отдалеченост една от друга в коя да е част от даден артикул ".
 Снимка 430014

adidas пледира, че тези ленти са значима част от известността на марката и други компании не би трябвало да имат правото да употребяват сходни орнаменти в продуктите си.

Съдът изиска от компанията да потвърди, че точно тези три ленти имат " отличим темперамент " и вършат adidas различим в очите на потребителите.

Европейският съд реши, че сходна известност не съществува.

Това не значи, че adidas би трябвало да спре да употребява трите ленти, само че пък решението е зелена светлина за други производители на пазара, които няма да погазват безстопанствен права, в случай че украсяват продуктите си с сходни знаци.
 adidas направи маратонки от напълно рециклируеми материали
adidas направи маратонки от напълно рециклируеми материали

Всяка част от обувките може да бъде употребена още веднъж
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР